Вірусний гепатит в Коломийському районі Івано – Франківської області, Детальна інформація

Вірусний гепатит в Коломийському районі Івано – Франківської області
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 7.6
Скачувань: 1168
Сезонність не характерна. Хворіють люди не залежно від віку. Імунітет стійкий, довічний.

Патогенез. У патогенезі гепатиту В мають місце три основних синдроми зараження печінки: цитолізу, холестазу і мезенхільно-запальний. Основною особливістю є те, що ураження печінки пов‘язане не з проникненням вірусу в гепатити, а з розпізнавання мантигенів вірусу імунокомпетентними клітинами.

Синдром цитолізу відіграє головну роль у патогенезі гепатиту В. Ступінь його вираженості значною мірою зумовлює тяжкість перебігу захворюваності.

Синдром холестозу характеризується порушенням відтоку жовчі. Розгляди секреторної функції гепотацитів – гепотацивний холестоз, ураження жовчних капілярів.

Мезинхімно-запальний синдром характеризується інфільтративними процесами і гіпергамма – глобулінемією.

Лікування. Госпіталізація обов‘язкова. Для покращення відтоку жовчі призначають усередину холікінетики – 5-10% розчин магнію сульфату по 1 столовій ложці2-3 р/д або сорбіт. Призначають постільний режим і дієта, стіл №5. При перших ознаках печінкової енцефолапотіт проводять інтенсивне лікування, відновлення гемостазу, боротьбу з гіпоксією. Додатково призначають преднізолон до 5мг/кг на добу, гідрокортизон, манітол, фуросемід.

Виписують хворих за клінічними показниками, коли немає скарг, жовтяниці, при зменшенні печінки, нормалізація рівня білірубіну в крові. Перший огляд хворого проводиться лікуючим лікарем не пізніше ніж через місяць після виписки. У разі відсутності результатів, проведеного з інтервалом 10 днів, реконваленсцента можна зняти з обліку.

Профілактика. Медичний погляд за осередком здійснюється протягом 45 днів після госпіталізації. До донорства забороняється допускати осіб, що перехворіли на гепатит, які мають захворювання печінки чи протягом останніх шести місяців одержували препарати крові або спілкувалися з хворими на гепатит.

Специфічна профілактика. Вакцина проти гепатиту В щойно в нашій країні готується до випуску. Вакцинації підлягають насамперед новонароджені, матері яких хворіли на гепатит В після 6-го місяця вагітності.

Висновок.

Отже, важливою особливістю етідемічного процесу при вірусному гепатиті А ураження дітей у віці 5-15 років. Питома вага хворих дітей у загальній кількості хворих коливається в межах 30-7%. В Україні захворюваність дітей більше ніж у 2 рази перевищує загальну. Низька захворюваність дітей у віці до 1 року пояснюється пасивним імунітетом –трансплацентарною передачею специфічних антитілвідматері. Захворюваність сільського населення вища, ніж міського. Серед контингентів дорослого населення найвища інтенсивність епіемічного процесу спостерігається серед осібмолодого віку 15-29 р.

Використана література.

«Епідеміологія» К. М. Синяка, - К. «Здоров‘я» - 1993р.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes