Електрокардіографія. Її значення. Показники серцевої діяльності. Регуляція діяльності серця. Екстрасистола. Причини. Види, Детальна інформація

Електрокардіографія. Її значення. Показники серцевої діяльності. Регуляція діяльності серця. Екстрасистола. Причини. Види
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 20.1
Скачувань: 1632
°

\x00B4

3/4

A

A

аження ЕКГ на екрані КМ;

(fм — для моніторирування при великому рівні перешкод.

Типові значення параметрів АЧХ: (f=0,05—120 Гц при (f=(30% ((fе<(f звичайно через технічні обмеження); (fм=0,5—25 Гц при (f=(30%; Кf(6 дБ/октаву.

Поміхостійкість КМ стосовно синфазних сигналів визначається коефіцієнтом ослаблення синфазних сигналів КОСС=КД/КС, де КД і КС — коефіцієнти підсилення диференціального і синфазного сигналів.

Таким чином, КОСС показує здатність підсилювача розрізняти малий диференціальний (різницевий, протифазний) сигнал на тлі великого синфазних. Легко досяжне значення КОСС лежить у діапазоні 70—80 дБ. Подальше збільшення КОСС до 90—120 дБ вимагає спеціальних методів і ускладнює конструкцію УсЕКС.

Повний вхідний опір Zвх повинне бути не менш 2,5—10 МОм. При таких значеннях Zвх можна зневажити втратами в передачі напруги ЕКС і допустити розбаланс опорів шкіра-електрод до 5—10 кому. Напруга зсуву на вхідних затисках УсЕКС не повинне зменшувати значення Zвх і КОСС. Щоб не збільшувати напруга зсуву, необхідно обмежити постійний струм у ланцюзі пацієнта, обумовлений по вхідному струмі спокою, значенням 0,1 мка.

ПЕРЕТВОРЮВАЧІ ЕКС ДЛЯ ЦИФРОВИХ ПРИСТРОЇВ.

Одна з можливих структур оцифровки і передачі ЕКС приведена на мал.1.

Підсилювач

R fкв

L Регулятор АЦП

N

УУіП ТС

ЦАП

Рис. 1.

Аналогово-цифровий перетворювач (АЦП) переводить отриманий і посилений ЕКС у дискретну форму для введення в пристрій керування і передачі (Ууип). Дискретизований сигнал після обробки його Ууіп, на виході якого може стояти звичайна модемна схема, передається через телефонну мережу (ТС) на спеціальний пристрій прийому сигналу, або на ЕОМ лікаря-діагноста.

Також оброблений Ууіп сигнал подається на цифро-аналоговий перетворювач (ЦАП) для автоматичного керування параметрами сигналу (амплітуди, зсуву ізолінії, центрування в динамічному діапазоні АЦП і т.д.).

Задача перетворення даних характеризується поруч вимог, висунутих умовами застосування схем АЦП і ЦАП:

вибором виду двоїчної системи кодування;

вибором частоти квантування (fкв) аналогового сигналу;

визначенням необхідного числа рівнів квантування;

припустимими помилками перетворення;

вибором відповідного виду АЦП і ЦАП;

фільтрацією сигналу на вході АЦП і виході ЦАП;

оптимізацією схемних рішень.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes