Аптечні магазини, Детальна інформація

Аптечні магазини
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 6
Скачувань: 1414
АПТЕЧНІ МАГАЗИНИ



Завдання аптекарських магазинів – забезпечити населення готовими лікарськими засобами, дозволеними до відпуску без рецептів, предметами санітарії і гігієни та догляду за хворими, мінеральними водами, перев’язувальними матеріалами, дезинфекційними засобами та іншими товарами аптечного асортименту. В ряді випадків аптекарські магазини спеціалізуються на продажу певних виробів. Наприклад: є аптекарські магазини дезинфекційних засобів, лікарських рослин та ін.

Залежно від товарообороту аптекарські магазини поділяють на VІ категорій

Категорії Розмір товарообороту на рік

тис. грн.

І понад 350

ІІ від 120 до 350

ІІІ від 70 до 120

ІV від 40 до 70

V від 10 до 40

VІ до 10



Аптечні магазини організовуються аптечним управлінням. Основним завданням їх являється продаж готових лікарських засобів населенню.

На постачання до аптечних магазинів можуть бути прикріплені медичні установи, навчальні заклади, інші організації та підприємства. В своїй роботі магазини керуються спеціальними положеннями і нормативними документами, регламентуючі різні сторони їх діяльності. В останні роки значна частина аптечних магазинів реорганізована в аптеки лотових ліків. Але попри аптечні магазини існують спеціалізовані магазини системи медтехніки по продажу медичного інструментарію, оптики. предметів догляду за хворими. В ряді великих міст аптечними управліннями організовані магазини по продажу хімічних реактивів і лабораторного скла. Всі магазини здійснюють свою діяльності на принципах господарського розрахунку, тобто є госпрозрахунковими.

.

8

X

`

t

v

x

~

\x20AC







\x02DC

\x0161

 

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes