Захворюваність та смертність дітей по Україні та Коломийському району, Детальна інформація

Захворюваність та смертність дітей по Україні та Коломийському району
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 36.2
Скачувань: 1207
А зараз пропоную структуру захворюваності дітей першого року життя по Україні.



Отже, на першому місці йдуть хвороби органів дихання – 47%, на другому – стани, які виникли в перинатальному періоді – 18%, на третьому – хвороби крові та кровотворних органів –8,0%.

По Україні за останні п’ять років дитяча захворюваність зросла на 25%, а по Коломиї та Коломийському районі на 22%.

Структура захворюваності дітей першого року життя в Коломиї та Коломийського району така: на першому місці йдуть хвороби, органів дихання, на другому – хвороби крові та кровотворних органів, на третьому – стани, які виникли в перинатальному періоді. Отже, схематично можна зобразити структуру захворюваності дітей першого року життя по Коломийському району так:

На першому місці йдуть хвороби органів дихання,

На другому – хвороби крові та кровотворних органів,

На третьому – стани, які виникли в перенатамному періоді.

Отже, схематично можна зобразити с труктуру захворюваності дітей першого року життя по Коломийському району так:



Відповідно, структура захворюваності дітей від 0-14 років по Коломийському району:



Тобто, на першому місці – хвороби органів дихання, друге місце займають хвороби крові і кровотворних органів, а третє – хвороби нервової системи і органів чуття.

Порівнюючи останні п’ять років можна зробити наступні висновки:

починаючи з 1997 р. по 2002 р відмічається поступовий ріст захворювань органів дихання, який в середньому зростає на 3,1%, хвороби крові і кровотворних органів на 4,8%, а хвороби органів травлення на 10%.

На відміну від них, хвороби нервової системи і органів чуття у дітей віком 0-14р зростали до 2000 р. на 3,3%, а починаючи з 2001 р., поступово знижуються на 1,5%.

Хвороби шкіри і підшкірної клітковини мають певні коливання. Так, починаючи з 1997 р. по 1998 р. зростають на 0,2%, а починаючи з 1999 р. по 2000 рік знизились (1%), а вже з 2001 р. зросли (2%), так само і інфекційні захворювання з 1997 р. по 1999 рік зросли на (3,4%) з 1999 року до 2000 р знизились на 2%, а починаючи з 2000 року по 2002 р. зросли на 1,2%.

Особливе місце можна віднести новоутворенням, які з 1997 по 2002 р. зростають, крім 2000 р., що становить важливу проблему на сьогоднішній день.

Враховуючи, що найбільше проблем пов’язано з неонатальним періодом, відсоток померлих дітей на першому місяці життя у структурі дитячої смертоносні складає 55,7%, у 90-х роках була сформована неонатальна служба.

Однак, наявності лише одних структур – неонатальних центрів – вкрай недостатньо. Потрібне також застосування сучасних медичних і організаційних технлогій.

Існує ще одна надзвичайно актуальна проблема – медична генетика.

Спектр генетично обумовленої патології включає близько 3,5 тисяч нозологій, які в переважній більшості є несумісними з повноцінною життєдіяльністю людини і призводять до тяжкої інвалідності або загибелі.

70% відомих спадкових захворювань зменшують репродуктивні можливості людини.

Генетичні, і зокрема хромосомні, дефекти є провідною причиною безпліддя, самовільних викиднів та виникнення природжених вад розвитку плода.

В останні роки зменшилась частота вроджених вад у новонароджених та смертність від них. Це результат більш уважного ставлення до діагностики плоду та перебіг вагітності. Дворазовим ультразвуковим скрипінгом було охоплено понад 885% вагітних, що дало змогу при виявленні патологій проводити своєчасну допологову і післяпологову корекцію, а при несумісній з життям патологій – переривати вагітність.

Якщо в 1994-95 роках природжені вади складали відповідно 42,6 на 10000 народжених живими, то в 2001 році – тільки 30,9.

Виходячи з вище сказаного, можна зробити слідуючі висновки.

Смертність дітей по Україні першого року життя знизилась на 16,8%, а дітей у віці 0-14 р. на 18,5%.

Відповідно по Коломийському району дітей першого року життя знизилась на 3,5%. Причинами, які привели до смерті по Україні найчастіше є стани, які виникли в перинатальному періоді, вроджені аномалії, нещасні випадки, травми та отруєння.

По Коломийському району частими причинами є також стани, які виникли в перинатальному періоді та вроджені аномалії, які складають менший відсоток ніж по Україні, а також інфекційні та паразитарні захворювання.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes