Апаратура для стерилізації. Правила роботи, Детальна інформація

Апаратура для стерилізації. Правила роботи
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 5.9
Скачувань: 1580
Стерилізацію парою під тиском проводять в автоклавах різної конструкції.

Автоклав складається з товстостінної стерилізаційної камери з кришкою, яка герметично закривається. На автоклаві змонтований запобіжний клапан манометр і термометр. Залежно від положення стерилізаційної камери розрізняють горизонтальні і вертикальні.

Сучасні автоклави мають електропідігрів і розраховані для роботи під тиском до 2,5 атмосфер, або стерилізації текучим паром. Вони забезпечені приладом для підтримки заданого тиску – електроконтактним манометром водостурних епсектором і фільтром.

Електроконтактний манометр забезпечує автоматичну підтримку заданого тиску. За допомогою епсектора досягається швидке відсмоктування пари після кожної стерилізації, створення вакууму в стерилізаційній камері.

Кожен автоклав повинен мати паспорт, інструкцію по експлуатації та догляді за ним. При стерилізації в автоклаві його спочатку нагрівають при відкритому крані, після чого кран закривають і слідкують за підвищенням температури і тиску.

Автоклав і інша апаратура розміщені в стерилізаційній кімнаті. Вхід в стерилізаційну кімнату повинен бути з асептичної і з відкриванням дверей в асептичну кімнату. Стерилізаційна має мати природне освітлення. Для спостерігання за роботою стерилізаційних апаратів повинно бути засклене у стіні вікно, що розділяє асептичну і стерилізаційну. При такому плануванні асептичного блоку допоміжний персонал не має прямого доступу до стерилізаційної кімнати, що передбачено технікою безпеки.

Фармацевти, які виготовляють стерильні лікарські форми повинні:

Працювати в стерильних наглухо закритих хірургічних халатах і спеціальному взутті.

Рот і ніс повинні бути закриті стерильною, марлевою чотирьохшаровою пов’язкою, знімаючи її через чотири години.

Волосся повністю підібране під шапочку.

Перед роботою старанно вимити руки теплою водою з милом і щіткою і сушити стерильним рушником.



The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes