Дотримання режиму дня, як важлива гігієнічна передумова здорового способу життя, Детальна інформація

Дотримання режиму дня, як важлива гігієнічна передумова здорового способу життя
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 23.5
Скачувань: 1171
Мають більшу товщину і пористість, теплозахисні властивості значно вищі, ніж у тканин попередньої групи. Повітропроникність майже в 30 разів нижча, ніж у тканин попередньої групи. Гігроскопічні паропроникні (15 %). Мала гігроскопічність (7—8 %). повітропроникність (685 см3/(м2хс), гідрофільність репсу з водовідштовхувальними властивостями є мінімальною

Більш легкі і м'які порівняно з бавовняними тканинами. Мають високу повітропроникність (10 000 см3/(м2хс), низьку теплопровідність, добру гігроскопічність

(16,5 %), менше мнуться

Мають більшу товщину і пористість порівняно з бавовняними. Висока гігроскопічність і гідрофільність. Повільне висихання. Добрі теплозахисні властивості в сухому стані.

Значні теплозахисні властивості, які пов'язані з великою товщиною при малій масі. Недоліком хутра, овчини є їх велика маса: удвічі більша, ніж ватину

а) досить висока гігроскопічність, за питомою вагою наближаються до бавовняних тканин, але жорсткість

у 5—10 разів більша;

б) гідрофобні, ліпофільні, мають малу капілярність, низькі теплозахисні властивості, сприяють нагромадженню електричних зарядів на поверхні виробів, значно перевищують допустимі рівні

напруженості електричного поля Для білизни і легкого плаття

а) для теплої білизни

і зимового домашнього одягу;

б) як вітрозахисна тканина для весняно-осіннього одягу

Для легкого літнього

одягу

Для теплої білизни,

легкого плаття, шкільної форми

Для теплого захисного одягу

Допускаються для легких суконь і як додаток до натуральних тканин, не рекомендуються для внутрішніх шарів одягу



За призначенням розрізняють побутове (домашнє, літнє, зимове, повсякденне, святкове та ін.), спортивне, спеціальне робоче, дитяче, військове та лікувальне (ортопедичне та ін.) взуття. У поєднанні з одягом взуття є важливим атрибутом нашого туалету, воно має велике естетичне значення, відбиваючи культуру, виховання та національні традиції і формуючи зовнішній вигляд людини.

Взуття має відповідати таким загальним гігієнічним вимогам:

Мати малу теплопровідність, забезпечувати оптимальний мікроклімат взуттєвого простору та його добру вентиляцію.

Бути зручним у користуванні, не порушувати кровопостачання, ріст і формування кістково-м'язових елементів ступні, не утруднювати рухів під час ходьби, занять фізичною культурою і під час виконання трудових операцій.

Забезпечувати захист ступні від несприятливих фізичних, хімічних і біологічних впливів.

Не виділяти у внутрішньо-взуттєвий простір хімічних речовин у концентраціях, здатних у реальних умовах експлуатації мати несприятливий вплив (шкіро подразливий, резорбтивний, алергічний та ін.) на шкіру ступні і організму цілому.

Відповідати віковим, статевим та іншим фізіологічним особливостям організму.

Легко чиститися і висушуватися, тривалий час зберігати вихідні форму та гігієнічні властивості.

Гігієнічні властивості взуття залежать від матеріалу, з якого воно виготовлене, відповідності розмірів конфігурації ступні, конструктивних особливостей та експлуатаційних якостей.

Для виготовлення взуття використовують різні натуральні і штучні матеріали. Багато показників, за якими судять про переваги й недоліки того чи іншого матеріалу і можливості використання його у взутті різного призначення, збігаються з тими, які характеризували гігієнічні властивості тканин та одягу: теплопровідність, волого поглинання, повітропроникність та паро-проникність.

Добрі гігієнічні властивості мають матеріали з натуральної шкіри. Вони еластичні, помірно повітропроникні, мають низьку теплопровідність, не виділяють у внутрішньо-взуттєвий простір шкідливих хімічних речовин, не подразнюють шкіру. Це дуже важливо, бо навіть у разі помірного фізичного навантаження кожна ступня дорослої людини може виділяти від 2 до 5 г поту за годину.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes