Кір як гостра інфекційна хвороба, Детальна інформація

Кір як гостра інфекційна хвороба
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Анатомія
Автор: Олексій
Розмір: 8.4
Скачувань: 2776
Дієта: повноцінна легкозасвоювана їжа в рідкому чи напіврідкому виді. Назначення вітамінів А, С, В1.

Симптоматична терапія: кофеїн при кашлі, антидопірин при головному голі, бров фенабармітол – при безсонні.

Призначення антибіотиків. При тяжкій формі – дезінтокцидна терапія, яка включає внутрішньовенне краплинне введення: зотонічних глюкозосольових розчинів, синтетичних плазозамінників протягом 1-3 дня застосовують глікокотизонаідні препарати (гідрокортизон).

Протиепідемічні заходи:

Виявляють та ізолюють хворих (госпіталізують за наявності відповідних клінічних та епідеміологічних показань);

Ізоляція хворого припиняється через 4 дні з моменту появи висипань, при наявності ускладнень – через 10 днів;

Контактних осіб, котрі не хворіли на кір і не були щеплені, роз(єднують і за ними ведеться спостереження (термометрія, огляд шкіри і слизових оболонок) протягом 7 діб від часу ізоляції хворого

На дитячі колективи, щеплені живою коровою вакциною, накладають карантин протягом 17 діб, а в колективах, у яких хоча б частина отримала гемоглабулін, карантин продовжують до 21 доби.

З метою переривання механізму передачі в осередку необхідно здійснювати вологе прибирання і провітрювання.

На третю ланку епідемічного процесу впливають шляхом щеплення дітей, котрі не хворіли на кір і не вакцинувалися проти нього, а за наявності протипоказань – введення гамаглобуліну.

Специфічна профілактика. Єдиним профілактичним заходом є тотальна планова активна імунізація живою коровою вакциною штаму Л-16 усіх дітей, котрі не хворіли на кір, у віці 12 міс. І повторно у віці 6 років (після серологічного контролю, який засвідчує відсутність імунітету).

Безпосередньо перед використанням вакцину змішують з розчинником, що додається. Препарат повинен повністю розчинитися через 3 хв. На одну щепну дозу вакцин використовують 0,5 мл розчинника. Щеплення проводять одноразово шляхом підшкірного введення вакцини (0,5мл).

Пасивна імунізація гамаглабуліном (з донорської або плацентарної крові) створює лише короткочасний до (1 міс.) . вона проводиться особам, яким протипоказана вакцинація, і дітям, які не досягли 6 років.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes