Лептоспіроз – хвороба Васильєва-Вейля, Детальна інформація

Лептоспіроз – хвороба Васильєва-Вейля
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 19.3
Скачувань: 902
Прогноз. У разі без жовтяничної форми і відсутності ускладнень, як правило сприятливий. Основною причиною летального наслідку є недостатність нирок, нирок або печінки, рідше лептоспіроз не геморагічна пневмонія, технічна форма менінгоенцефаліту. Летальність становить близько 1-3%, але під час епідемічних спалахів може досягати 30-35%.

Діагноз: опорними симптомами клінічної діагностики лептоспірозу є гострий початок хвороби, гарячка, біль у м‘язах, особливо литковій, гепатоспленомегалія, жовтяниця, геморагічні прояви (висип), сиптоми ураження нирок (олігурія) інгоді менінгіальні ознаки, склерит, лейконітоз, значно збільшене ШОЕ. Важливе значення мають дані епідеміологічного анамнезу. Звертають увагу на такі передумови як можливість професійного характеру захворювання у працівників підприємств м‘ясообробної промисловості, зооферм, тваринницьких господарств, у ветеринарії та ін. , рибальства, с/г робіт у заболочених місцевостях. У місцях зараження часто може бути пов‘язане з вживанням продуктів харчування, забруднених сечею інфікованих тварин.

Проведені мною обстеження у 2-х хворих підтвердили характерні ознаки лептоспірозу.

Хворий М. 17 р. перебував на стаціонарному лікуванні 4-16.09.00р. Захворів гостро з гарячки до 400С вираженої інтоксикації сильних болів у ліктьових і стегнових м‘язах. Були нудота, блювання, значно знизився апетит. У день госпіталізації (4-й день хвороби) температура тіла 38,30С, олігемія, гепатоспленомегалія. Протягом місяця до захворювання майже щодня купався у ставку, ловив рибу, порізав руку.

У крові:

Лейканітоз – 12,0г/л

Поміглодерні лейкоцити – 39%

ШОЕ – 36 мм/год.

У сечі:

Білок 0,091 г/л

Лейкоцити 40-50 у п. з.

Еритроцити 10 у п. з.

Жовтяниці не було

білібулін 19, 63 мкмоль/л

креатинін 0,41 мкмоль/л

сечовина 9,41 мкмоль/л

клінічний діагноз: лептоспіроз без жовтянична форма реальний синдром важкий перебіг.

Ускладнення – гостра ниркова недостатність у стадії олігемії.

Хвора М. 47 років перебувала на стаціонарному лікуванні 11.09 – 16.10.00.

Клінічний діагноз: лептоспіроз жовтянична форма, гепаторинальний синдром, важкий перебіг.

Ускладнення: двобічна пневмонія, інфекційно-токсичний шок.

Захворіла гостро до 390С загальна слабкість запаморочення, серцебиття міальгії. Лікувалась самостійно “від грипу”, звернулася за медичною допомогою на 3-й день хвороби, тоді ж госпіталізована. Вже в стаціонарі наступного дня настала олігурія (сечі 300 мл за добу), але на тлі падіння АТ до 60 і 20 мм рт.ст. через 2 дні з‘явилась жовтяниця. Відмічалось помірне збільшення розмірів печінки на 0,5-1,0 см, повторне блювання, носова кровотеча, петехії, гикавка, алергічна висипка (медикаментозна). Повторна гарячкова хвиля 21-28*09. двобічна пневмонія.

У крові:

Лейканітоз – 23,0 г/л

Поміглодерні лейкоцити – 32%

ШОЕ – 37 мм/год.

У сечі:

Білок 0,73 г/л

Лейкоцити 10-15 у п. з.

Еритроцити 20-25 у п. з.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes