Таємниці народної медицини, Детальна інформація

Таємниці народної медицини
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 21.8
Скачувань: 992
зелені твої кіски

вітрисько розвива.

6-а дитина.

Стоїш ти при дорозі

у травах і кущах,

і білі свої коси

все миєш на дощах.

7-а дитина.

Прошу вас, із берези

ви соку не точіть,

ви краще їй сестричку

зелену посадіть.

Повітруля. Так, діти, треба берегти всі рослини: і дерева, і кущі, і квіти, адже вони – часточка нас, часточка живої природи.

Крім дерева, у лісі ростуть і різноманітні квіти. Життя квітів починається з пролісків. Пролісок – квітка ніжна, але смілива і нетерпляча. Ще не зійде сніг, а вже пнеться цупкий паросток.

І квітів виглядає враз так густо, що земля знову стає зимня від рясного холодного цвіту. І негайно заквітовує ряст. Це вже весна.

1-а дитина. Потім з’являється жовтий козелець. Це вже повна весна. Квітка гаряча, як сонце. Вона м’яка і ніжна.

2-а дитина. Густим килимом вкривають теплу землю фіалки. Вони пахнуть ніжно і радісно.

Повітруля. Влітку на свято Івана Купала дерева, зілля і трава мають велику силу. За народними повір’ями саме цієї чарівної ночі розцвітає раз на рік диво-квіткою папороть і можна знайти таємну розрив-траву, що на скарби вказує. Але то як кому пощастить. А інші трави: материнка, звіробій, ромашка, подорожник, трава суниці – о цій порі дійсно найбільшу силу мають. Кожна господиня мусила мати по пучку цієї трави, щоб лікувати домочадців від застуди і головного болю, від болю в ногах і безсоння.

3-я дитина. А на закінчення свята ламали, розбирали на гілочки купайло і несли додому кинути на город, щоб гарно огірки в’язались, бо деревце, як і трави, на Купала велику силу має.

Повітруля. Молодці, діти, ви багато цікавої інформації маєте про мої володіння – квіти, дерева, трави. Бережіть їх і вони вам віддячать.



The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes