Історія хвороби: травма, Детальна інформація

Історія хвороби: травма
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 11.7
Скачувань: 1164
Історія хвороби

Травма

Прізвище, ім’я, по батькові – Повар Людмила Іванівна.

Вік – 38 років

Стать – жіноча.

Адреса – м. Кривий Ріг, вул. Погребняка, 10/101

Місце праці, фах. посада – швейна фабрика, кравець.

Діагноз клінічний: двосторонній диспластичний коксартроз, ендопротез правого тазостегнового суглоба, контрактура в колінному і тазостегновому суглобі.

супутнє захворювання – хронічний пієлонефрит агіпертинзивна стадія, фаза загострення.

ОСНОВНІ СКАРГИ ХВОРОГО

Скарги при надходженні: на обмеження рухів у правому колінному суглобі та обох тазостегнових суглобах; незначний біль в області правого тазостегнового суглобу.

ПЕРЕБІГ ТЕПЕРІШНЬОГО ЗАХВОРЮВАННЯ

Хворіє з дитинства у 23 роки після перших пологів (великий плід – 4,1 кг) з’явились болі в тазостегнових суглобах. Через 4 роки після других пологів болі прийняли постійний характер. Лікувалась консервативно з тимчасовим покращанням. У 1988 році пройшла курс консервативного лікування в ОЛМ і їй було запропоновано оперативне лікування.

18.04.00 була проведена операція по ендопротезуванню правого тазостегнового суглобу двопорожнинним ендопротезом системи “ОРТЭН”. Під час операції був поставлений перелом діафізу правого стегна, який був зафіксований. Через 3 місяці хвора почала навантажувати праву кінцівку.

29.08.00 поступила на реабілітацію після операції з приводу ендопротезування правого тазостегнового суглобу.

ІСТОРІЯ ЖИТТЯ ХВОРОГО

Народилася 21 вересня 1962 року в сім’ї робітників в м. Кривий Ріг.

Дитина від 3 вагітності, народилась доношеною, вагою 4100 гр, одержувала грудне вигодовування до 1 року. Закінчила 10 класів. У 7 класі перехворіла на свинку. У 1982 році закінчила технікум та одержала спеціальність кравця. В 22 роки одружилась. Перша вагітність у 23 роки, друга у 28 років. Працювала кравцем до 1990 року.

Житлопобутові умови задовільні, шкідливих звичок, спадковостей та алергічних реакцій немає.

Травм, онкологічних захворювань немає. 18.04.00 року – гемотрансфузія с приводу операції ендопротезування правого тазостегнового суглобу.

Венеричні захворювання заперечує.

ТЕПЕРІШНІЙ СТАН ХВОРОГО

Загальний стан хворої задовільний. Статура нормостенічна. Шкіра нормальної вологості й еластичності, видимі слизисті рожевого кольору, без осередкових змін. Периферичні вузли не збільшені, пальпація їх безболісна. Зі сторони опорно-рухового апарату: обмеження рухливості в колінних та тазостегнових суглобах.

Голос не змінений, подих через ніс вільний. Грудна клітина нормостенічна, без деформацій, симетрична. Обидві половини активно беруть участь в акті дихання, допоміжна мускулатура в акті дихання не бере участь. Над- і підключичні ямки помірно виражені. Частота дихання – 18 рухів у хвилину, задишки на момент огляду немає. Голосове дрижання не змінене. При порівняльній перкусії над легенями визначається легеневий звук. Верхні межі легень: права попереду - на 3 см вище ключиці, права позаду- на рівні VII шийного хребця; ліва попереду - на 4 см вище ключиці, ліва позаду - на рівні VII шийного хребця. Ширина полів Креніга зліва і зправа - 4 см. При аускультації над усією поверхнею легень визначається везикулярне дихання.

Серцевий поштовх визначається в п'ятому межреберрі по середньоключичній лінії. Межі відносної й абсолютної серцевої тупості без видимих змін. При аускультації тони серця чисті, без патологічних шумів. АД – 120/80, пульс – 80 уд/хвилину, ритмічний, задовільної напруги, гарного наповнення.

Апетит гарний, акт ковтання не порушений, диспептичних розладів немає. Слизувата порожнина рота рожевого кольору, нальоту на язиці немає. Живіт звичайної форми, бере участь в акті дихання, при поверхневій пальпації м'який, безболісний. При глибокій пальпації кишечник без особливостей. Печінка не виступає з -під реберної дуги, край її рівний та м’який.

Сечовипускання не порушене. Нирки не пальпуються, симптом Пастернацького слабо позитивний з обох боків.

Хвора охоче вступає в контакт, доброзичлива. Гарний настрій, сон не порушений.

ХВОРОБЛИВЕ МІСЦЕ

Положення хворої в ліжку вимушене, хода можлива при допомозі милиць. Положення пошкоджених кінцівок вимушене.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes