Шкідливість аборту – як соціальна проблема, Детальна інформація

Шкідливість аборту – як соціальна проблема
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 13.1
Скачувань: 1261
РЕФЕРАТ

на тему:

“Шкідливість аборту – як соціальна проблема”

Медичні аспекти і проблеми проведення аборту

    Аборт - переривання вагітності у терміну до 28 тижнів.

    На будь-яких термінах вагітність може перериватися мимовільно (мимовільний аборт). Аборт у період до 28 тижнів вагітності, коли зародок (плід) ще нездатний до позаутробного життя, поділяється на ранній (до 16 тижнів) та пізній (до 28 тижнів). Між 28 і 37-м тижнем - це передчасні роди.

    Аборт може бути зроблений по бажанню жінки у термін до 12 тижнів (згідно законодавству) та за медичними показаннями (штучний аборт).

    Довгі роки в нашій країні штучний аборт залишався майже єдиним засобом "планування родини". Сучасні методи контрацепції дозволяють уникнути цієї небезпечної операції. Але навіть сьогодні у Донецькій області 6% жінок щорічно роблять аборт, причому 60% з них переривають таким чином першу вагітність.

    Аборт може викликати негативні наслідки для жіночого організму:

у результаті аборту в 12% жінок порушується менструальний цикл: можливі кровотечі між місячними, у жінки, в якої вже є діти після аборту менструальний цикл може відновитися через 3-4 місяця; у жінки з першою вагітністю відновлення усіх функцій може затягтися до 6 місяців і більш;

аборт - найбільш часта причина гінекологічних захворювань - після аборту вони розвиваються в кожної п'ятої жінки;

аборт порушує роботу ендокринної і нервової систем, знижує опірність організму;

жінка підсвідомо сприймає аборт як насильство над власним тілом;

це психологічний стрес, що може призвести до змін психіки;

як і будь-яка інша операція, аборт може викликати ряд ускладнень різного ступеня тяжкості.

    Методи переривання вагітності

    Нехірургічні методи переривання вагітності мають перевагу в порівнянні з традиційним абортом, як більш безпечні. Недоліки - наявність ряду протипоказань і різке зниження ефективності зі збільшенням терміну вагітності.

    Медикаментозний аборт.

    Лікар призначає ліки, що зупиняють розвиток вагітності і викликають скорочення матки. У результаті відбувається вигнання плодового яйця. Ефективність 90-95% при затримці до 42 днів. На Україні поки не застосовується.

    Хірургічні методи переривання вагітності

    Вакуум-аспірація ("міні-аборт") Здійснюється при затримці місячних до 1-3 тижнів шляхом створення за допомогою спеціального апарата вакууму в матці.

    Медичний аборт. Канал шийки матки поступово розширюють за допомогою спеціальних інструментів - розширників. Потім порожнина матки вискоблюється за допомогою кюретки. Здійснюється в термінах вагітності до 12 тижнів. Операцію проводять під загальним знеболюванням (наркозом). Після аборту необхідно провести курс лікування антибіотиками для профілактики інфікування.

    "Пізній аборт" У плодовий міхур вводяться розчини, що викликають родову діяльність. Роблять у термінах більш 20 тижнів вагітності за особливими показниками.

    Після аборту спостерігаються піхвові кров'янисті виділення. Їхня кількість і тривалість індивідуальні і залежать від терміну вагітності, скорочувальної здатності матки і згортання крові.

    Ускладнення після аборту

    Імовірність виникнення ускладнень найбільш висока в жінок:

що зробили два і більш аборти;

страждаючих запальними захворюваннями статевих органів, порушеннями менструального циклу, захворюваннями крові;

що раніше перенесли операцію на матці і яєчниках;

що переривають хірургічним шляхом першу вагітність.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes