Догляд за жінкою після пологів, Детальна інформація

Догляд за жінкою після пологів
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 9.5
Скачувань: 1072
Реферат на тему:

Догляд за жінкою після пологів

ПОВЕРТАЮЧИСЬ ДО НОРМАЛЬНОГО ЖИТТЯ

Під час першого тижня після родів намагайтеся спати якомога більше. Не спокушайтесь використовувати свій час на те, щоб упоратися з усім, що не мали змоги зробити. Вам потрібно багато відпочивати. Медсестра відвідуватиме Вас, поки дитині не виповниться 10 днів або й більше, якщо виникнуть якісь проблеми. Вона перевірить Вашу матку, груди та всі шви, а також допоможе Вам доглянути дитину, огляне і дасть поради. Ви будете напевно розчаровані, коли побачите своє тіло після родів. Ваш великий живіт зменшиться, однак не буде плоским. Ваші груди збільшаться і в ногах Ви відчуватимете тягар. Але якщо робитимете фізичні вправи, починаючи з першого дня після родів, відновлюючи своє тіло поступово, то невдовзі виглядатимете і почуватиметеся краще.

СКОРОЧЕННЯ МАТКИ

Ви, очевидно, відчуватимете спазматичний біль у животі, особливо під час годування грудьми, оскільки матка скорочується до передвагітних розмірів. Це добра ознака того, що Ваше тіло повертається до нормального життя. Болі можливі упродовж кількох днів.

Якщо болі дуже сильні, вживайте знеболююче, наприклад, парацетамол.

СЕЧОВИЙ МІХУР

Це нормально — мочитися частіше у перші дні, оскільки тіло звільняється від зайвої рідини під час вагітності.

Спочатку сечовиділення може ускладнюватися через біль, намагайтеся, однак, зробити це якнайшвидше після родів.

» Вставайте вночі, щоб помочитись відразу, як відчуєте потребу. » Спробуйте прийняти теплу ванну. Не турбуйтеся, якщо Ви помочитесь у ванну: Ваша сеча стерильна, але потім помийтеся під душем.

» Якщо у Вас є шви, спробуйте поливати їх теплою водою, коли мочитеся, щоб сеча не подразнювала їх.

КРОВ'ЯНИСТІ ВИДІЛЕННЯ

У Вас можуть бути кров'янисті виділення 2 — 6 тижнів. Переважно це припиняється швидше, якщо Ви годуєте грудьми. Яскраво-червоні виділення спочатку сильні, але через кілька днів стають меншими і поступово коричневатими. Часто ці виділення продовжуються до першого менструального періоду.

Користуйтеся гігієнічними підкладками, але не вживайте внутрішні вагінальні тампони, оскільки вони можуть спричинити Інфекційне захворювання.

СТІЛЕЦЬ

У Вас, напевно, не буде відчуття потреби звільнити кишківник наступного дня чи й більше після родів.

Піднімайтеся, якщо зможете, і починайте рухатися: ходіння примусить працювати кишечник.

» Пийте багато води і їжте страви з великим вмістом клітковини, це стимулює кишківник.

» Якщо Ви захочете в туалет, зробіть це негайно, при цьому не тужтесь і не напружуйтесь.

» Дуже рідко (або ніколи) трапляється, що шви розходяться під час випорожнення, але якщо Ви триматимете чисті гігієнічні підкладки в ділянці швів — будете почуватися безпечніше і впевненіше.

шви

Вони, можливо, болітимуть протягом одного чи двох днів. Більшість із них загоюється за тиждень, зовнішні шви повинні випасти. Наступні поради повинні допомогти.

» Робіть вправи для м'язів таза якнайшвидше після родів, щоб прискорити одужання.

» Завжди утримуйте шви в чистоті, приймаючи теплі ванни. Після цього витріть шви насухо, використовуючи, наприклад, фен для волосся (в холодному режимі).

» Біль зменшиться, якщо прикладати лід у пластикових пакетиках.

» Лягайте, щоб зняти напруження зі швів, або сідайте на гумове кільце.

ПРИГНІЧЕНИЙ СТАН

Багато жінок почувають себе пригнічено упродовж кількох днів після родів, особливо коли прибуває молоко. Причина цього — різка зміна рівня гормонів, яка завжди має місце після родів. Ця післяродова хандра незабаром щезне, але якщо Ви відчуваєте депресію понад 4 тижні або вона є сильною, зустріньтеся з лікарем чи поговоріть з медиками, що приходять до Вас.

Думайте позитивно

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes