Засоби догляду за новонародженими, Детальна інформація

Засоби догляду за новонародженими
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 13
Скачувань: 963
- дитина зазнає дискомфорту від забруднення підгузників і виявляє бажання їх замінити.

Не треба давати дитині під час висаджування на горщик книжки з картинками тощо, бо це відвертає увагу від основного «завдання», подовжує час перебування на горщику і не сприяє розвитку навичок охайності. Підгузник, що відповідає морфофункціональним особливостям статі (для хлопчиків, для дівчаток), вазі тіла, - зручний для малюка, не обмежує рухів, сприяє гармонійному розвитку дитини.

Окрема думка: західні психіатри, фізіологи та вчені компанії “Procter & Gemble” вважають, що оптимальним віком для навчання “туалетним” звичкам є 12-18 місяців.

1983 року незалежний японський психолог Т.Mochizuki провів дослідження, щоб визначити тривалість періоду, коли дитина потребує одноразові підгузники. Одна група дітей користувалась звичайними бавовняними підгузниками, а інша – одноразовими. Крім того, подібне порівняння проводилось за участю близнюків. Період користування підгузниками виявився однаковим для обох груп і складав у середньому 27 місяців (на 6 місяців більше, ніж 20 років тому). Не було різниці і у близнюків. Тому не можна вважати, що відчуття сухості в одноразових підгузниках може подовжити період використання підгузників.

Як показав інший японський психолог Е.Takahashi, єдиний фактор, що має відношення до тривалого використання підгузників – це вік, коли починається цілеспрямоване привчання до горщика. Значний відсоток дітей, яких привчили до горщика в 12-17 місяців, більше не потребував підгузників на 30 місяців. Серед дітей, яких почали привчати проситись на горщик у віці 24 місяців, кількість тих, що не потребували підгузники до 30 місяця, була незначна.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes