Обробка рук, хірургічних рукавичок у ході операції, підготовка інструментів до операції, етапи передстерилізаційної очистки медичних виробів, режим дезінфекції різних об’єктів в хірургічних відділах, Детальна інформація

Обробка рук, хірургічних рукавичок у ході операції, підготовка інструментів до операції, етапи передстерилізаційної очистки медичних виробів, режим дезінфекції різних об’єктів в хірургічних відділах
Тип документу: Реферат
Сторінок: 18
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 27.5
Скачувань: 979
Реферат з сестринської справи

Обробка рук, хірургічних рукавичок у ході операції, підготовка інструментів до операції, етапи передстерилізаційної очистки медичних виробів, режим дезінфекції різних об’єктів в хірургічних відділах.

1. Стіл для стерильного інструментарію покривають стерильним простирадлом безпосередньо перед операцією, розкладають на ній стерильний інструментарій і закривають зверху стерильною простинею.

2. Перев'язний матеріал і інструментарій, використані в ході операції, збирають у спеціально виділені ємності.

3. Категорично забороняють збереження в операційному залі предметів, не використовуваних під час оперативного втручання.

4. Строго розділяють перев'язні для чистих і гнійних перев'язок. В випадку наявності однієї перев’язочну обробку гнійних раней роблять після проведення чистих маніпуляцій з наступною ретельною обробкою приміщення і всього устаткування дезинфікуючими розчинами.

5. Співробітники перев'язних, відділень реанімації і інтенсивної терапії щодня змінюють халати, шапочки, маски.

6. Медична сестра під час перев'язок хворих з нагнійними процесами надягає клейончастий фартух, що після кожної перев'язки протирає дрантям, змоченою в дезинфікуючому розчині, і обробляє руки розчином бактерицидного препарату (п. п. 2.5-2.7).

7. Після проведення перев'язок і збору перев'язного матеріалу в спеціально виділені ємності роблять вологе збирання з застосуванням дезинфікуючого роствору. Інфікований перев'язний матеріал підлягає дезинфекційній обробці.

8. Персоналу, «е працюючому в перев'язних, у палатах і відділеннях реанімації й інтенсивної терапії, вхід до них заборонений.

9. Перед надходженням хворого з операційної в па лату інтенсивної терапії, післяопераційну палату, ліжко, приліжкову тумбочку обробляють дезінфікуючим розчином. Ліжко заправляють постіллю яка пройшла камерну обробку.

10. Збирання операційного блоку, перев'язних, палат і відділень реанімації й інтенсивної терапії проводячи вологим способом не більше 2 разів у день з використанням дезинфікуючих засобів.

11. Один раз у тиждень проводять генеральне прибирання операційного блоку і перев'язних. Приміщення операційного блоку, перев'язних попередньо звільняють від предметів, приладів, інвентарю, інструментів, медикаментів і т.д. У якості дезинфектанта використовують комплекс, що складається з 6% розчину перекису водню і 0,5% миючого засобу. Після дезінфекції приміщення операційного в блоку і перев'язних опромінюють ультрафіолетовим світлом (прямим чи відбитої), включаючи настінні чи стельові бактерицидні облучателі (ОБН-200 чи ОБН-350, один облучатель на 30 м3 приміщення; ОБН-150-«чи ОБН-300 — на 60 м3 на 2 години).

12. Для утилізації використаного перев'язного матеріала і відходів після операції встановлюють муфельні печі.

Обробка рук, хірургічних рукавичок у ході операції

1. Обробка рук персоналу, що присутні в операції: хірургів, анестезілогів-реаніматологів, операційних сестер, сестер-анестезистів і ін. є обов'язкова.

2. Для хірургічної обробки рук використовують різні препарати, дозволені Фармакологічним комітетом Міністерства охорони здоров'я, в тому числі рецептуру «С-4» (розчин перекису водню і мурашиної кислоти) і хлоргексидим біглюконат (гібітан).

3. Рецептур) «С-4» готують з необхідної кількості перекису водню і мурашиної кислоти, які змішуються у скляній судині, останній поміщають у холодну воду на 1 —1,5 години і періодично струшують. Одержанні розчин зберігають не більш доби в скляній судині з герметичною пробкою в прохолодному місці. Для обробки використовують 2,4% розчин рецептури «С-4».

Кількість інгредієнтів для приготування рецептури «С-4»

Кількість робочого розчину (л.) Кількість інгредієнтів

30-33% перекису водню (мл.) Мурашина кислота

Вода (л)





100% (м.)

85% (мл.)

1

2

3

10 17,1

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes