Лікувально-охоронний режим, Детальна інформація

Лікувально-охоронний режим
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 15.7
Скачувань: 1236
Реферат на тему:

Лікувально-охоронний режим

План.

Основна частина...........................................стор 2

Висновок........................................................стор 9

Практична частина........................................стор 10

Список використаної літератури..................стор 11

I.Основна частина.

Лікувально-охоронний режим — це система лікувальних та профілактичних заходів, які усувають або обмежують несприятливий вплив подразників, що можуть зустрітися в умовах лікарні, оберігають психіку хворого, позитивно впливають на весь організм і сприяють швидкому одужанню.

Хвороба порушує нормальну взаємодію людини і середовища, що її оточує. У міцному загартованому організмі хвороба розвивається рідше, а якщо й виникає, то перебіг її легший і швидше настає одужання. Хворобливий процес охоплює один який-небудь орган людини, але оскільки в організмі всі органи тісно пов'язані між собою, то порушення життєдіяльності одного з них негативно позначається на організмі в цілому. З цього положення випливає важливий висновок: для того, щоб хворий одужав, необхідно впливати на весь його організм, особливо на центральну нервову систему, яка регулює всі взаємозв'язані життєві процеси в організмі.

Основою лікувально-охоронного режиму є суворе дотримання розпорядку дня, який забезпечує фізичний і психічний спокій хворого який наведено в таблиці.

Таблиця. Розпорядок дня хворих і обов'язки медичної сестри

Години Розпорядок дня

хворих Обов'язки медичної сестри

7.00 Підйом Вмикає світло в палатах

7.05—7.30 Термометрія Роздає термометри, стежить за правильністю вимірювання температури тіла, робить записи в температурних листках

7.30—8.00 Ранковий туалет хворих Допомагає важкохворим провести гігієнічні процедури (догляд за шкірою, порож-ниною рота, носа, вухами, волоссям, природними складками); відправляє біологічний матеріал (сечу, кал, харкотиння) в лабораторію

8.00—8.30 Приймання ліків Роздає призначені хворим ліки і стежить за їх прийманням

8.30—9.00 Сніданок Допомагає буфетниці роздавати їжу, годує важкохворих

9.00—10.00 Лікарський обхід Бере участь в обході, записує призначення лікаря

10.00—13.00 Виконання призначень Готує хворих до обстежень, супроводжує їх у діагностичні кабінети, доглядає за важкохворими, виконує всі лікарські призначення (ін'єкції, компреси, зондування тощо)

13.00—13.30 Приймання

ліків Роздає призначені хворим ліки і стежить за їх прийманням

13.30—14.30 Обід Допомагає роздавати їжу, годує важкохворих

14.30—16.30 Післяобідній відпочинок Стежить за порядком у відділенні, за станом важкохворих

16.30-17.00 Термометрія Роздає термометри, стежить за правильністю термометрії, записує результати у температурні листки

17.00—19.00 Відвідування хворих

родичами Стежить за порядком у відділенні, контролює вміст передач з продуктами



Необхідно вимагати від хворих дотримання розпорядку дня у відділенні і самим його не порушувати, вчасно вимикати телевізор, не будити хворих раніше встановленого часу (за винятком випадків, коли це необхідно для досліджень). Зміна персоналу, прибирання палат, термометрія мають проводитися після 7 год. ранку.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes