Що таке комп'ютерні віруси?, Детальна інформація

Що таке комп'ютерні віруси?
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 14.4
Скачувань: 1117
В усякому випадку, коли з вашим комп'ютером діється щось вам незрозуміле, перевірте його на зараженість вірусами.

Збитки, що завдають комп'ютерні віруси

Один з найвідоміших антивірусних дослідних центрів SARC фірми Symantec Corporation (США) наводить дані, що збитки від комп'ютерних вірусів у всьому світі становлять принаймні 2 млрд доларів і ця цифра невпинно зростає. Така висока ціна складається із витрат на лікування комп'ютерів, засобів по запобіганню від вірусної інфекції та дій по відновленню зіпсованої або втраченої інформації.

Розрахунки, проведені фахівцями з комп'ютерної безпеки, свідчать, що середні витрати на лікування одного персонального комп'ютера від вірусів становили у 1993 р. $177 та зросли до $254 у 1994 р.

У журналі "Virus Bulletin" (жовтень 1993 р.) докладно проаналізований випадок, що стався у комп'ютерній мережі одного з підрозділів фірми Rockwell International (США). Наприкінці квітня 1993 р. тут було виявлено вірус "HI", який попав у мережу через дискету ділового партнера з Європи. Мережа підрозділу мала 9 серверів та 630 персональних комп'ютерів. Загальні втрати підрозділу на знешкодження вірусу становили $44,000. Вся кампанія по боротьбі з ним продовжувалась на протязі цілого місяця.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes