Паскаль: тип символів та інші перелічувані, Детальна інформація

Паскаль: тип символів та інші перелічувані
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 11.6
Скачувань: 1174
case dd of

Mon, Tue, Wed,Thu, Fri : wt:=8;

Sat, Sun : wt := 0

end.

Значення селектора порівнюється з усіма значеннями в черговому списку, і варіант виконується, якщо воно дорівнює одному зі значень списку. Множини значень у списках можуть перетинатися – буде виконано той варіант, у списку якого вперше знайдене значення селектора.

У мові Турбо Паскаль у списках, що відзначають варіанти, можна записувати не тільки сталі, але й діапазони. Наприклад, останній оператор можна переписати так:

case dd of

Mon .. Thu, Fri: wt:=8;

Sat, Sun: wt:=0

end.

За останнім варіантом можна після слова else указати необов'язковий альтернативний варіант. Цей варіант виконується, якщо значення селектора немає в жодному зі списків. Наприклад, останній оператор можна переписати в такому вигляді:

case dd of

Mon .. Fri: wt:=8;

Sun: wt:=0

else wt:=0

end.

Задачі

9. З використанням case-оператора написати підпрограму друкування дня тижня, заданого значенням типу Weekd (див. підр.6.3)

10.* Переписати "найпростіший калькулятор" (приклад 5.4) із використанням case-оператора і читанням знаків операцій у вигляді символів.

11.* Написати процедуру обчислення за цілим N>3 таких натуральних A і B, що 5A+2B=N, причому A+B мінімально.

12. У давньояпонському календарі був прийнятий 60-річний цикл із п'яти 12-річних підциклів, послідовно позначених кольорами – зеленим, червоним, жовтим, білим та чорним. У кожному підциклi послідовні роки мали назви тварин: пацюка, корови, тигра, зайця, дракона, змії, коня, вівці, мавпи, курки, собаки та свині. 4-й рік нової ери – рік зеленого пацюка – був початком чергового циклу.

Написати програму читання року нової ери та друкування його назви за давньояпонським календарем.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes