Основи Intranet, Детальна інформація

Основи Intranet
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 12
Скачувань: 1078
Windows NT Workstation 4 включають в себе обмежену версію Internet Information Server, що має назву Peer Web Services і призначена для невеликої Intranet. Інші інструменти розробки можна додати, скориставшись описаними далі продуктами інших виробників.

UNIX є операційною системою, на якій побудована Internet, тому можна бути повністю впевненим, що вона зможе працювати в Intranet. Існує багато різних версій UNIX, які працюють на всіх можливих апаратних платформах. Останній різновид UNIX, що має назву Linux, завоював велику популярність завдяки простоті настройки і тому, що розповсюджується безкоштовно. До Web-серверів, які працюють в середовищі UNIX відносяться WebForce від фірми Silikon Graphics і Netra від фірми Sun Microsystems.

Windows 95 має вбудовану підтримку протоколу ТСР/ІР та інтегрований в систему броузер Internet Explorer. Дану систему теж можна використовувати в якості Intranet-платформи, але вона набагато менше підходить для цих цілей. Якщо у Вашій Intranet працює невелике число користувачів, то Ви можете використовувати Windows 95 в якості платформи для сервера та користуватися Internet Explorer в якості клієнта. Однак продуктивність та надійність буде значно нижчою ніж, наприклад, від Windows NT.

ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ INTRANET

До інших користних інструментів розробки відносяться: програми для створення Web-сторінок; програма для управління документами і машина пошуку, призначена для пошуку інформації, яка міститься на Web-сторінках; а також транслятор для обміну даними між існуючою мережевою базою даних і Web-приложеннями. Якщо Ви збираєтеся розробляти свої приложення для Intranet, то Вам знадобляться мови для розробки приложень, наприклад Java. В даний час ця мова програмування є найпотужнішим засобом для створення мережевих приложень. Крім того, вона включає безліч вбудованих засобів або бібліотек, орієнтованих на мережеву обробку. Важливим є також те, що створені на ній приложення є повністю платформонезалежні, тобто працюють у всіх операційних системах.

Web- сторінки створюються з допомогою стандартної мови програмування, яка називається мовою форматування гіпертексту (Hyper Text Markup Language –HTML). В HTML використовуються команди, що носять назву тегів (tag), які вбудовуються в текст Web-сторінки і повідомляють броузеру як потрібно відображати інформацію, що міститься на сторінці. Зміст сторінки може включати текст, графіку, звук, відео, анімацію та різні інтерактивні форми, такі як, наприклад, поля, в які користувач може вводити інформацію. Подібна комбінація тегів та користної інформації називається вихідним текстом Web-сторінки.

При допомозі хорошого редактора Web-сторінок можна бачити та редагувати як вихідний текст, так і той, який буде відображатися у вікні броузера. Крім того, подібні редактори повинні мати можливість генерації посилань на інші сторінки.

Крім цих головних функцій, редактори Web-сторінок мають додаткові корисні можливості. Деякі з них можуть конвертувати графічні файли з не стандартних для броузера форматів, наприклад TIFF і BMP, в стандартні (GIF, JPEG). Деякі з них виконують перевірку помилок, наприклад перевіряють наявність сторінок, на які є посилання на сторінці, яка редагується.

Перерахуємо кілька комерційних інструментів редагування Web-сторінок, на які варто звернути увагу.

FrontPage (Microsoft Corp.) – це повнофункціональна програма для створення Web-вузлів, яка включає в себе безліч можливостей для редагування графічних приложень. Ця програма використовує “майстрів” як для виконання звичайних завдань (наприклад, створення та тестування зв’язків), так і для виконання більш складної роботи (наприклад, створення дискусійних груп та інтерактивних форм). FrontPage входить до складу Windows 98.

NetObject Fusion (NetObject, Inc.) виглядає як традиційна настільна видавнича система, включає в себе інструменти для розробки глобальних визначень, які будуть використовуватися всіма сторінками сервера.

SuiteSpot Server (Netscape Communications) – це пакет інструментів для Intranet, з допомогою якого Ви можете керувати файлами Intranet, створювати Web-сторінки, розробляти приложення та підключатися до мережевих баз даних.

Visual InterDev (Microsoft Corp.) працює як і будь-яка інша програма зі складу Office 97. Вона є дуже зручною для створення сторінок, що активно використовують елементи управління Microsoft ActiveX, які є вмонтованими приложеннями, призначеними для виконання таких завдань, як доступ до баз даних на сервері і відображення результатів запитів в форматі HTML.

Web Factory Pro Image (Thunder & Lightning Co.) має в своєму складі розділене вікно для одночасного відображення вихідного тексту та Web-сторінки, програму управління сервером, яка перевіряє коректність посилань, а також графічний редактор і конвертори. З цією програмою може працювати навіть початківець, поскільки вона включає в себе кілька шаблонів, призначених для створення готових Web-серверів.

ТЕКСТОВІ ПРОЦЕСОРИ, ПРИЗНАЧЕНІ ДЛЯ СТВОРЕННЯ WEB-СТОРІНОК

В сучасні комерційні текстові процесори включаються приложення для редагування Web-сторінок. Зовсім можливо, що через декілька років перестануть існувати автономні редактори Web-сторінок, а їх функції будуть виконувати звичайні текстові редактори. Досить пристойний редактор HTML-сторінок входить навіть в Microsoft Word 97. Широкі можливості для редагування сторінок включають в себе останні версії таких редакторів, як Corel WorldPerfect або Lotus World Pro.

PAGE

PAGE 3

Комп’ютернi мережi. (Конспекти лекцiй для гр. Б-31).

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes