Все про формат PDF, Детальна інформація

Все про формат PDF
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 12.2
Скачувань: 2023
Аналогічну роботу виконує MadeToPrint XT розробки уже відомої Callas Software, що обробляє безліч документів у пакетному режимі. Відповідно, крім PDF він створює файли як EPS, так і PostScript, а також відправляє їх на друк. Досить висока ціна (від 201 до 500 дол.) не повинна стати перешкодою для великих видавництв і агентств.

Тим, хто планує конвертувати в PDF окремі публікації, має сенс спробувати пакет Gemini Studio компанії Iceni Technology, орієнтований на видання журнальних і газетних публікацій у Web. Достатньо одного натиснення, щоб програма конвертувала в PDF статтю, що вміщує заголовки, авторів і текст публікації. Ця технологія підійде навіть для статей, набраних у кількох колонках і на кількох смугах, що робить її ідеальною для перенацілювання публікацій на різні інформаційні середовища.

Набагато більшу функціональність має BatchXport Plus, що дозволяє в повністю автоматичному режимі розбирати «на запчастини» публікації, що потрапляють у спеціальні «гарячі папки» (hot folders). Основне призначення модуля — конвертація тексту в XML, HTML чи текст без форматування. Водночас він зберігає пов’язані картинки у форматах JPEG, PICT і створює дублікат оригінального зображення, використовуваного в публікації. Ціна цього «майстра-на-всі-руки» — 200 дол.

Певний інтерес являє собою пакет QX-Tools розробки Extensis. Він містить у собі модуль QX-VectorEdit, що імпортує об’єкти, розташовані на будь-якій сторінці PDF (і не тільки) в редаговані об’єкти QuarkXPress. Можна, наприклад, імпортувати діаграми, створені у векторних редакторах, і оформляти їх уже безпосередньо в QuarkXPress. Коштує QX-Tools 150 дол.

Якщо вам часто доводиться розкладати макети на великий формат, неоціненну допомогу зробить утиліта INposition, яка з однаковою легкістю справляється як з документами XPress, так і з PDF. Великий набір різноманітних варіантів буклетування, перегляд готової шпальти коштують 500 дол. (макетування спуска з 8 шпальт у Win-версії, але до 4 шпальт у Мас — свого роду дискримінація). Версія без обмежень коштує значно дорожче — 3000 дол., що прийнятно не для всіх.

 

Те, що PDF стає поліграфічним стандартом, розуміє все більше людей, професійно зайнятих версткою і виводом публікацій на друк. Грамотне конвертування в цей формат — головна складова успішного кольороподілу. Щоб робота з PDF була максимально продуктивною і зручною, бажано мати Acrobat не нижче четвертої версії (а ще краще — найостаннішу). Тоді ви автоматично позбавитесь усіляких неприємностей на кшталт втрати інформації про overprint, bleed та інші важливі дрібниці. А утиліти, що розширюють стандартні можливості Distiller, можна підібрати під будь-яке коло виконуваних задач, адже вибирати є з чого. На особливу увагу заслуговує програма Enfocus PitStop, незамінна при серйозному використанні PDF у виробничому процесі.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes