Внутрішня пам’ять, форматування жорсткого диску, вікна документів у Word, Детальна інформація

Внутрішня пам’ять, форматування жорсткого диску, вікна документів у Word
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 107.6
Скачувань: 2309
Реферат

на тему:

“Внутрішня пам’ять,

форматування жорсткого диску,

вікна документів у Word”

Питання:

З яких пристроїв складається внутрішня пам’ять.

Форматування жорсткого диску.

Вікна документів у Word.

Відповіді на запитання:

1. Пам’ять комп’ютера складається з оперативної та постійної (дискової).

Відмінність оперативної пам’яті від постійної, в тому, що інформація зберігається в ній не постійно, а тимчасово. Після виключення комп’ютера увесь вміст оперативної пам’яті зникає безслідно. В оперативній пам’яті відбуваються проміжні результати вирахувань. Оперативна пам’ять – своєрідний полігон, на якому комп’ютер проводить усі свої операції. Наявність оперативної пам’яті дозволяє створити швидкий доступ до потрібної інформації (програми), яка залучається до роботи.

Постійна пам’ять відома ще під назвою як жорсткий диск, вінчестер, HDD. Використовується для довготривалого зберігання усієї інформації, яка є в комп’ютері. Інформація зберігається на одній або кількох круглих пластинах з магнітним шаром, над яким літають-працюють магнітні записуючі головки. Основний параметр – ємність, яка вимірюється в мегабайтах Мб (гігабайтах Гб).

2. Форматування диска – це процес нанесення на його поверхню спеціального магнітного сліду, за яким здійснюється запис або читання даних.

Диск розбивається на концентричні кола – доріжки (треки), а доріжки – на сектори. Перед першим застосуванням диск фор матується.

Повторне форматування диска виконується у разі:

виникнення фізичний вад або дефектних місць, коли інформація не читається;

зараження вірусом, коли не можна вилікувати файли без утрати інформації;

Під час форматування диска на ньому позначаються дефектні місця, що з’явилися. Їхні позиції заносяться в таблицю розподілу файлів FAT (File Allocation Table).

Форматування диска здійснюється за командою Форматировать, яку можна вибрати такими способами:

Відкрити папку “Мой комп’ютер”. Потім клацнути правою клавішею миші на значку диска, який треба відформатувати. В контекстному меню, що зявиться на екрані, треба вибрати команду Форматировать.

Відкрити програму “Провідник”, вибрати значок диска на панелі вмісту вибраної папки і клацнути правою клавішею миші. В контекстому меню, що з’явиться на екрані, потрібно вибрати команду Форматировать.

Після вибору опцій і в першому і в другому способах треба клацнути мишею на командній кнопці “Начать”, щоб почалося форматування диска.

Після закінчення форматування дискети на екрані відображається вікно “Результати форматування”.

3.

Miсrosoft Word 2000 – текстовий редактор, програма для створення й редагування текстових документів. Подання WYSIWIG (від англійського “What You See Is What You Get”) дозволяє переглядати на дисплеї готовий до друку документ без необхідності витрачати папір на пробний друк. Отформатовані символи відображаються на екрані так, як вони будуть виглядати після друку.

Для запуску Microsoft Word необхідно виконати подвійне натискання на його значку (мал.1).

Робота з вікнами

Багатовіконна організація Microsoft Word дозволяє одночасно працювати з декількома документами, кожний з яких розташований у своєму вікні. При уведенні й редагуванні тексту користувач працює з активним документом в активному вікні. Для переходу до іншого вікна документа необхідно натиснути на його імені на панелі задач або в меню Окно, що містить перелік усіх відкритих документів.

Вікно програми Miсrosoft Word

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes