Діапазон комірок. Обчислення в комірках, Детальна інформація

Діапазон комірок. Обчислення в комірках
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 10.3
Скачувань: 1202
— клацніть на комірці А5; навколо неї з'явиться рухлива рамка, а її адреса з'явиться у формулі;

— введіть знак плюс;

— клацніть на комірці В8; її адреса з'явиться у формулі;

— натисніть Enter чи кнопку введення.

Аналогічно можна вводити у формули адреси комірок інших аркушів книги (чи навіть інших книг*), переходячи на них і клацаючи на потрібній комірці. Адреси комірок інших аркушів випереджає ім'я аркуша зі знаком оклику. Наприклад, формула = А5 + Лист2! В8 задає суму значень комірки А5 поточного аркуша й комірки 68 другого аркуша книги. У формулах можуть брати участь і тексти. Наприклад, нехай у комірці А2 зберігається текст «Привіт», а в комірці А4 — текст «усім». Введемо в комірку В5 формулу = А2; в комірку В6 — формулу = /42 & /44, а в комірку 87 — формулу = А2 & " " & А4 & «нашим». У результаті в комірці В5 буде текст «Привіт», у комірці 66—текст «Привіт усім», а в комірці S7 —текст «Привіт усім нашим». Символ «&» позначає операцію конкатенації (додавання) рядків — приписування наступного в кінець попереднього.

Формули, що представляють собою логічні вирази, використовуються для перевірки виконання чи невиконання деяких умов. Такі формули мають одне з двох значень — істина (1) чи хиба (0). Крім того, істиною вважається будь-яке ненульове значення. Нульове значення — завжди хиба. У логічних виразах використовуються операції відношення: >, >= (більше чи дорівнює), <, <=, =, <> (не дорівнює). Наприклад, значення формули = А1 < А2 істина, якщо вміст комірки А1 менше вмісту комірки /42, і хиба — у протилежному випадку. Інші приклади формул, що є логічними виразами:

= D5 = «Привіт!» (істина, якщо вміст комірки D5 збігається з текстом «Привіт!»), = А6 * 5 + А7 <> 100.

Крім чисел, текстів і адрес комірок у формулу можуть входити вбудовані в Excel функції. Кожна функція має ім'я, аргументи, взяті в круглі дужки, і значення, що повертається. Функцію можна розуміти як заздалегідь визначену послідовність дій, яку виконують над аргументами. Результатом виконання цих дій є значення, що повертається. Аргументами можуть бути конкретні значення, адреси комірок, формули, діапазони, інші функції. Аргументи відокремлюються один від одного крапкою з комою (;). Наприклад, функція СУЩА1; В1; 100) обчислює і повертає суму трьох значень:

вмісту комірок ,4 7, В1 і числа 100;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes