Пристрої введення-виведення інформації, Детальна інформація

Пристрої введення-виведення інформації
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 6.1
Скачувань: 2295
¤

\

l

чні і настільні.

Що таке модем?

Сучасне життя вимагає створення все більш різноманітних видів телекомунікацій.

Телекомунікації – це засоби передачі інформації на відстань.

Комп’ютерні телекомунікації, що з’явилися порівняно недавно, вважаються найперспективнішим видом передачі інформації з одного комп’ютера до іншого. Здійснюється така передача інформації за допомогою телефонної мережі. Використовуються й інші лінії зв’язку. Через відмінності між сигналами комп’ютера і сигналами, що використовуються в телефонній мережі, необхідно мати пристрій, який здійснює перетворення сигналів комп’ютера в сигнали телефонної мережі і, навпаки, сигналів телефонної мережі в сигнали, зрозумілі для комп’ютера. Таким пристроєм є модем. Модеми можуть знаходитися всередині системного блоку комп’ютера або в окремому корпусі і бути підімкненими до комп’ютера. Модем є пристроєм введення так само як пристроєм виведення інформації.

Модем – це пристрій, що призначений для перетворення сигналів комп’ютера, і навпаки. Найважливішою характеристикою модема є швидкість передачі даних. Ця величина вимірюється кількістю бітів, що передаються за одну секунду (біт/сек).

Більшість модемів сумісні з телефаксами, що дозволяє вісилати та отримувати факси безпосередньо комп’ютером.

Принтери

Принетри – призначені для друкування на папері інформації у вигляді символів – літер, цифр і т.д. Шрифти, що ними здійснюється друкування, визначаються програмами, які керують роботою комп’ютера. Більшість сучасних принтерів можуть виводити на папір графічну інформацію.

Принтер – це пристрій, призначений для друкування на папері інформації, що вводиться з комп’ютера.

Принтери бувають матричні, струминні, лазерні.

Матричні принтери можуть працювати у текстовому або в графічному режимі. Друкувальна голівка матричного принтера має 9,18 або 24 голки (металеві шнурки), близько розміщених по вертикалі. Одержавши сигнал від комп’ютера, шнурки ударяють по фарбувальній стрічці і залишають на папері крапки. Потім голівка пересувається на один крок ліворуч або праворуч і друкує наступний стовпець крапок. Сукупність таких стовпців і утворює зображення.

Деякі моделі матричних принтерів ударної дії друкують символи із швидкістю до 380 знків (одна сторінка друкується близько 8 секунд). Рядкові та сторінові гольчаті принтери мають набагато більшу швидкість друкування (одна сторінка друкується 2-3 с.).

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes