Мережа Інтернет, Детальна інформація

Мережа Інтернет
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 10.3
Скачувань: 1741
–                              система передавання текстових і програмних файлів FTP;

–                              система підтримки груп новин UseNet newsgroups тощо.

Робота електронної пошти грунтується на тому, що будь-який текст, набраний з клавіатури, можна передати на інший комп’ютер. Поштові системи фірми Microsoft мають подібн меню. Запустивши програму, набравши лист, натискаємо на кнопку Відправити. Для прочитання листа, який надійшов вам необхідно натиснути на кнопку Відкрити.

Ще одним застосуванням Internet є FTP-технологія, яка призначена для пересилання файлів між FTP-серверами. Для доступу до цих файлів потрібно знати їхні повні адреси:

<назва сервера>/<повний шлях до файлу>/<назва файлу на сервері>

Останніми роками інтенсивно розвивиється нова технологія WWW-технологія, вона забезпечує роботу з гіпертекстом –спосіб ієрархічної організації інформації, яка може бути на одному чи багатьох серверах, зв’язок між якими забезпечують гіпертекстові посилання в системі HTTP-протоколу; гіпертекстовими посиланнями – короткий підкреслений і виокремлений іншим кольором текст у документі, клацнувши на який мишею, отримують доступ до іншого файлу чи документу.

Документи відшукуються за адресою:

<тип інф. простору>://<назва сервера>/<назва каталогу>/ <назва підкаталогу>/<назва файлу>

Для зручної роботи користувача є спеціальні програми перегляду файлів – броузери, їхня функція полягає в доставці на комп’ютер користувача файлу, замовленого за його адресою.

Гіпертекстову технологію застосовують для подання інформації у WWW-просторі, зокрема для роботи з Web-документами.

 

Щоб встановити гіперппосилання необхідно:

Визначити об'єкти (який буде гіперпосиланням і на який буде гіперпосилання) Для визначення об’єкта,що буде гіперпосиланням треба виділити об’єкт (текст, окремий символ або графічний об’єкт крім таблиці, хіба її елементи) автофігури, текст. Рисунок вибирається, клацнувщи один раз мишкою. Після вибору об’єкта гіперпосилання викликаємо команду вставка, гиперпосилка. Відкривається діалогове вікно , уякому є 2 віконечка:

\xF0B7     Перше для вводу URL- адреси або шляху до файла , на який буде здійснюватися перехід при гіперпосиланні (той файл, який відкрився подвійним клацанням мишки)

\xF0B7     Друге для вибору об’єкта у файлі вказаного в першому віконечку, до якого буде здійснено перехід (цей об’єкт буде у верхній частині вікна, відкритого за гіперпосиланням файла, буде у верхній частині екрану)

Об’єктом переходу у файлі є закладка. Вибрати файл, а також об’єкт у вибраному фійлі, можна використовуючи обзор, яка відкриває стандартне діалогове вікно відкриття файла або список доступних у документі закладок.

Спосіб адресацій може бути абсолютним або відносним, що визначається прапорцем.

Абсолютна адресація - це URL, або повний шлях до файла (в мережі - і мережевий шлях)

Відносна адреса - це шлях до файла відносно того файла, в якому є гіперпосилання. При переміщенні файла, що містить гіперпосилання, абсолютні адреси будуть діяти до того часу, поки не зміниться розміщення файлів цілей (на які спрямовані гіперпосилання).

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes