Новинки коп`ютерної техніки, Детальна інформація

Новинки коп`ютерної техніки
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 11
Скачувань: 1092
Кишенькові комп’ютери є повноцінними комп’ютерами і мають набагато більшу потужність і універсальність, ніж електронні записнички. Вони мають ті ж самі можливості, що й комп’ютери класу “notebook”, але менші за розміром і мають більшу тривалість автономної роботи.

Кишеньковий комп’ютер PALM m 100 – це невеликий пристрій з розмірами 11,84 х 7,92 х 1,83 см і вагою 125 г. екран прикривається відкидною кришкою. Операційна система – PALM OS 3.5, процесор Motorola Dragonball 16 МГц, 2 Мбайти ОЗУ, послідовний та інфрачервоний порти, 2 батарейки ААА (2 місяці роботи). Можливий прямий експорт даних в Microsoft Word i Excel. Інформація вводиться спеціальним пером – стилусом. Для введення букв і цифр можна або писати за допомогою спеціальних символів “Графіті” у відповідній області, або викликати на екран екранну клавіатуру (в нижніх кутах області “Графіті”).

У лівому верхньому куті області “Графіті” на PALM m 100 знаходиться піктограма годинника. Якщо натиснути на неї під час роботи в будь-якій програмі, то на 2 с висвітлюється дата і час. Годинник висвічується і при закритій кришці PALM. Для цього в кришці є спеціальне віконечко.

Серед прикладних програм: адресна книга, редактори текстів, щоденник, програма обліку фінансів, словник, таймер з підсвічуванням, “читалка” текстів Isilo (зручно користуватись як шпаргалкою на екзамені), а також багато ігрових програм.

Процесор ATHLON.

Компанія AMD випустила перші ПК з процесором Athlon. Ці комп’ютери швидше ПК lompag з процесором Pentium ІІІ 600 МГц на 14%. Виробники ПК планують використати Athlon в ПК дому та офісу. Їхня конфігурація буде близькою до комп’ютерів з процесорами Pentium ІІІ. ПК на базі Athlon 600 МГц буде на $ 100-200 дешевшим порівняно з аналогічною конфігурацією ПК з РІІІ – 600. За інформацією АМD цей процесор може виконувати за один такт відразу шість команд, у той час як Pentium ІІІ – тільки три. Athlon має кеш-пам’ять першого рівня обсягом 128 Кб, що в чотири рази більше ніж у РІІІ. Частота системної шини Athlon складає 200 МГц, що в два рази вище ніж у РІІІ.

PAGE

PAGE 6

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes