З інфоратики, Детальна інформація

З інфоратики
Тип документу: Контрольна
Сторінок: 5
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 102.6
Скачувань: 1218


КОНТРОЛЬНА РОБОТА

З ІНФОРМАТИКИ

1. Переміщення папок і файлів

Уся інформація (програми, документи, таблиці, малюнки та ін.) зберігається в файлах. Файл – найменоване місце на диску для зберігання інформації. Кожний файл має ім'я і розширення. Розширення указує на тип файлу. Ім'я файлу може мати до 255 символів. Розширення відокремлюється від імені крапкою.

Статут малого підприємства.doc

В імені файлу не можна використовувати такі символи:

* ? \ / | : < > "

Перед ім’ям файлу стоїть його значок, що указує на розширення (тип) файлу:

– файли з розширенням wbk – копії документів (Microsoft Word), зроблені перед їх модифікацією.



Для відкриття будь-якої папки необхідно двічі натиснути на її значку. Після цього відкриється вікно, в якому буде подано вміст цієї папки.

У разі звертання до файлу необхідно вказати його шлях. Шлях – це послідовність з імен логічного диску, папок та укладених папок, розділених символом «\».

Переміщення папок і файлів можна здійснювати різним шляхом. Найбільш популярним способом є використання для цього програми “Провідник”, яка вмонтована в операційну систему Windows.

Вікно програми (мал.) поділене на дві основні частини: ліворуч відображається дерево папок, праворуч – вміст відкритої (поточної) папки. Поруч з ім'ям кожного об’єкту (диску, папки, файлу) стоїть позначка, що указує на тип об’єкту.

можна виводити й приховувати структуру папок. Для відкриття папки слід один раз натиснути по позначці папки в лівій частині або двічі в правій. Подвійне натискання по позначці папки в лівій частині відкриває папку й показує її структуру.

Мал. Вікно Проводник

– папка містить укладені папки і вони показані.



містять імена папок, які були відкриті у поточному сеансі. Для переходу до будь-якої з них, слід вибрати у переліку її ім’я. Для виведення панелі інструментів і рядку стану слід увімкнути відповідні режими в меню Вид.

на панелі інструментів або пункти меню Вид. Для сортування файлів по имени, по типу, по размеру, по дате необхідно в контекстному меню або меню Вид вибрати пункт Упорядочить значки, а після цього тип сортування.

Для запуску програми слід виконати подвійне натискання на імені файлу, що містить програму. Якщо двічі натиснути ім’я будь-якого іншого файлу, то завантажиться програма, яка обробляє цей файл, а в її вікні – цей файл.

Виділення файлів і папок

Для виділення одного файлу достатньо натиснути мишею на його імені.

Для виділення блоку файлів необхідно натиснути в одному куті блоку й розсунути виділення до протилежного кута.

Для виділення декількох файлів підряд – виділити ім’я першого файлу, потім натиснути клавішу Shift і виділити останній файл із групи.

Для виділення декількох файлів, розташованих окремо – натиснути Ctrl і натискати по іменам потрібних файлів.

Для виділення усіх файлів у папці вибрати команду Выделить все з меню Правка.

Копіювання файлів і папок

1 спосіб:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes