Майбутнє Інтернет, Детальна інформація

Майбутнє Інтернет
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 13.7
Скачувань: 1011
E-mail – електронна пошта. За допомогою E-mail можна обмінюватися особистими чи діловими повідомленнями між адресатами, що мають E-mail  адреса.

Ваша електронна адреса вказується в контракті на підключення (youname@ukrpack.net). Наш сервер електронної пошти, на якому для Вас заводиться поштова скринька, працює на зразок звичайної поштової відділення, на которое приходить Ваша пошта. Ваша електронна поштова адреса – це аналог орендованої абонентської шухляди в поштовій відділення. Послані Вами повідомлення відразу направляються адресату, зазначеному в листі, а повідомлення, що прийшли Вам, очікують у Вашій абонентській шухляді, поки Ви їх не заберете. Ви можете посилати і приймати електронну пошту від будь-якого обличчя, що має електронну адресу. Для передачі повідомлень в основному використовується протокол SMTP, а для прийому – POP3.

Ви можете використовувати різноманітні програми для роботи з E-mail – спеціалізовані, наприклад Eudora, чи ж убудовані в Web броузер, наприклад Netscape Navigator.

NEWS/USENET

Usenet – це всесвітній дискусійний клуб. Він складається з набору конференцій (“newsgroups”), імена яких організовані ієрархічно відповідно до обговорюваних тем. Повідомлення (“articles” чи “messages”) посилаються в ці конференції користувачами за допомогою спеціального програмного забезпечення. Після посилки повідомлення розсилаються на сервери новин і стають доступними для прочитання іншими користувачами.

Можна послати повідомлення і переглянути відгуки на нього, що з'являться надалі. Тому що той самий матеріал читає безліч людей, то відкликання починають накопичуватися. Усі повідомлення по одній тематиці утворять потік (“thread”) [у російській мові в цьому ж значенні використовується і слово “тема”]; таким чином, хоча відгуки могли бути написані в різний час і перемішатися з іншими повідомленнями, вони все рівно формують цілісне обговорення. Ви можете підписатися на будь-яку конференцію, переглядати заголовки повідомлень у ній за допомогою програми читання новин, сортувати повідомлення по темах, щоб було зручніше стежити за обговоренням, додавати свої повідомлення з коментарями і задавати питання. Для прочитання і відправлення повідомлень використовуються програми читання новин, наприклад убудована в броузер Netscape Navigator – Netscape News чи Internet News від Microsoft, що поставляється разом з останніми версіями Internet Explorer.

FTP

FTP – це метод пересилання файлів між комп'ютерами. Триваючі розробка програмного забезпечення і публікація унікальних текстових джерел інформації гарантують: світові архіви FTP залишаться що зачаровує і постійно мінливою скарбницею.

Ви навряд чи знайдете в FTP-архівах комерційні програми, тому що ліцензійні угоди забороняють їхнє відкрите поширення. Зате знайдете умовно-безкоштовне і загальнодоступне програмне забезпечення. Це різні категорії: загальнодоступні програми (public domain) дійсно безкоштовні, а за умовно-безкоштовне програмне забезпечення (shareware) потрібно заплатити автору, якщо після іспитового терміну Ви вирішите залишити собі програму і користатися нею. Зустрінуться Вам і так називані безкоштовні програми (freeware); їхні творці зберігають за собою авторські права, але дозволяють користатися своїми утворами без якої-небудь оплати.

Для перегляду FTP-архівів і одержання файлів, що зберігаються на них, Ви можете скористатися спеціалізованими програмами - WS_FTP, CuteFTP, чи ж використовувати броузеры  WWW Netscape Navigator і Internet Explorer - у них містяться убудовані засоби роботи з FTP-серверами.

Telnet

Remote Login – вилучений доступ – робота на вилученому комп'ютері в режимі, коли ваш комп'ютер эмулирует термінал вилученого комп'ютера, тобто Ви можете робити всі те ж (чи майже усі), що можна робити зі звичайного термінала машини, з яким Ви установили сеанс вилученого доступу.

Програма, що обслуговує вилучені сеанси, називається telnet. telnet має набір команд, що керують сеансом зв'язку і його параметрів. Сеанс забезпечується спільною роботою програмного забезпечення вилученого комп'ютера і Вашого. Вони встановлюють TCP-зв'язок і спілкуються через TCP і UDP пакети.

Програма telnet входить у постачання Windows і встановлюється разом з підтримкою протоколу TCP/IP.

Proxy-сервер

Proxy (“ближній”) сервер призначений для нагромадження інформації, до якої часто звертаються користувачі, на локальній системі. При підключенні до Internet з використанням proxy-сервера Ваші запити спочатку направляються на цю локальну систему. Сервер витягає необхідні ресурси і надає їх Вам, одночасно зберігаючи копію. При повторному звертанні до того ж ресурсу надається збережена копія. Таким чином, зменшується кількість вилучених з'єднань.

Використання proxy-сервера може трохи збільшити швидкість доступу якщо канал зв'язку Вашого провайдера Internet недостатньо продуктивний. Якщо ж канал зв'язку досить могутній, швидкість доступу може навіть трохи знизитися, оскільки при витягу ресурсу замість одного з'єднання від користувача до вилученого комп'ютера виробляється два: від користувача до proxy-сервера і від proxy-сервера до вилученого комп'ютера.

Висновок

Можливості Internet настільки широкі, наскільки в людини тільки може вистачити фантазії. Мережна технологія вже серйозно зарекомендувала себе як найкраще джерело інформації на заході і стрімко розвивається в станах колишнього Радянського Союзу. Наприклад у Росії в минулому році Internet одержала розвиток у 400% , на Україні — тільки 300%. На сьогоднішній день у нашій країні зареєстровано більш 10000 користувачів і це число постійне росте. На думку і глибоке переконання генерального директора компанії Microsoft Била Гейтса світове співтовариство на підходячи до кінця 20 сторіччя, стрімко рухається до неминучого переродження в мережне вже через 5-10 років. Тому особливо важливо саме сьогодні звернути своя увага до даної технологічної перспективи, і постаратися зробити все можливе для інтеграції Internet у сферу освіту.

ЛІТЕРАТУРА

Інформація отримана з глобальної мережі по адресах:

http://www.ukrpack.net/ support/internet.htm

HYPERLINK http://intro.museums.ru/museums/internet/index.htm http://intro.museums.ru/museums/internet/index.htm

http://www.info-art.com/tech/inter/index.htm

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes