Обробка графічних об’єктів в текстовому редакторі Word, Детальна інформація

Обробка графічних об’єктів в текстовому редакторі Word
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 134.1
Скачувань: 1750
Застосування сітки

Для зручності створення точних складних малюнків доцільно використати сітку. Зображення її на екрані реалізується командою Draw/Действия и Grid/Сетка. У діалоговому вікні Drawing Grid/Привязка к сетке налаштовують параметри роботи з сіткою.

У полі Shap to/Привязка вказують, чи будуть об'єкти прив'язані до ліній сітки та до інших об'єктів. В наступному полі вказують відстань між вертикальними та горизонтальними лініями сітки. В полі Grid origin/Начало сетки можна використати можливість заповнення сіткою робочого екрану починаючи від полів, або вказати відступ по горизонталі та вертикалі від краю аркуша. У нижньому полі вказують розташування лінії на екрані.

Об'єднання об'єктів

Якщо малюнок складається з багатьох елементів, то після опрацювання кожного з них і розташування у потрібних місцях, їх можна згрупувати в один елемент. Усі елементи майбутньої групи мають бути виокремлені і до них застосовують команду Draw/Действия и Group/Группировать Для розгрупування складного об'єкту виконують команду Draw/Действия и Ungroup/Разгруппировать.

Розташування об'єкту в тексті

Об'єкт у текстовому документі можна розташувати різним чином: текст облямовує оточуючу об'єкт рамку, контур об'єкта, перекриває об'єкт, знаходиться під об'єктом, розривається у місці де вставлений об'єкт. Ці дії виконуються командою Draw/Действия и Text Wrapping/Обтекание текстом.



Створення фігурного тексту

Для створення фігурного тексту використовують редактор Word Art. Стилізовані текстові елементи використовують для візитних карток, листівок, логотипів, заголовків Web-сторінок тощо. Їх можна переміщувати, повертати, розміщувати в різних місцях тексту, задавати тінь та робити об'ємними. Для роботи з редактором Word Art потрібно вивести на екран піктографічну панель Word Art за допомогою команди View/Вид и Toolbars/Панели инструментов и Word Art, на якій є такі піктографічні кнопки:



Word Art/Обьект Word Art, яка дає змогу вибрати готовий шаблон для створення нового об'єкта;

j

l





\x02DC

R

T

X

Z

ue

th



X



Edit Text/Изменить текст. У діалоговому вікні Edit Word Art/Изменение текста Word Art потрібно ввести текст, вибрати шрифт, його розмір та накреслення. Для розміщення частини тексту в новому рядку натискають на клавішу Enter.



Word Art Gallery/Коллекция Word Art. До виокремленого об'єкта можна вибрати готовий шаблон;

Objekt/Обьект. У діалоговому вікні Format Word Art/Формат Word Art на закладці Color and Lines/Цвета и линии задають кольори фону елемента та його ліній. У полі Color/Цвет вибирають колір зі стандартної палітри, увімкнення можливості Semitransparent/Полупрозрачный забезпечить прозорість фону.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes