Програма “провідник”, робочий стіл, добування файлів з архіву, Детальна інформація

Програма “провідник”, робочий стіл, добування файлів з архіву
Тип документу: Контрольна
Сторінок: 3
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 9.1
Скачувань: 1103
Контрольна робота

по предмету “Інформатика”

Програма “провідник”, робочий стіл, добування файлів з архіву

План виконання

Програма “провідник”

Робочий стіл

Добування файлів з архіву

Програма “Провідник”

- Призначення програми

Файлова система ОС Windows 98 має деревоподібну і ієрархічну структуру. Під час переміщення файла з папки, розміщеної на диску, в іншу, розміщену на іншому диску, необхідно послідовно відкрити папку на першому диску, щоб досягти вихідної папки, а потім – на другому, щоб на екрані з’явилася цільова папка. Тому при виконанні операції з інформаційними об’єктами (папками файлами) бажано мати швидкій доступ до цих об’єктів з урахуванням ієрархічності їх розташування у файловій системі

Такий наочний перехід з однієї гілки файлової системи на іншу реалізовано у програмі “Провідник”, призначеної для спрощення виконання операцій з інформаційними об’єктами (Створення папок і ярликів, переміщення об’єктів та ін.),що розміщуються як на даному ПК, так і на інших комп’ютерах підключених до іншої локальної мережі.

- Виклик програми

Можливий такій спосіб:

=У меню вибрати пункт “ Програми”, а потім – підпункт “Провідник”;

=При натисканні клавіші двічі, клацнути мишею на значку будь якої папки (наприклад “Мій комп’ютер”);

=клацнути правою клавішею на одній із папок (“Мій комп’ютер ”, “Мережене оточення”, “Корзина” ) або на кнопці “Пуск”. Потім з контекстною системою вибрати пункт “Провідник”

Структура вікна

Вікно програми “Провідник” складається з 2-х частин: лівої (панель ресурсів комп’ютера і правої панель вмісту вибраної папки)

На найвищому рівні у панелі ресурсів розміщується робочий стіл, оскільки з нього є доступ до інших ресурсів: “Мій комп’ютер ” “Мережене оточення”, і “Кошик”. Таким чином ці компоненти знаходяться на одному рівні ієрархії.

Якщо з нижньої частини якогось об’єкта виходить вертикально штрихова лінія, то всі значки, є елементами цього об’єкта. Наприклад, диски є елементами папки “Мій комп’ютер ”.

Ліворуч від значка об’єкта у прямокутній рамці може бути знак “+” або “-”. При клацанні мишею по знаку “+” розвертається вузол, показуючи, які гілки виходять із нього (наприклад, які папки є на диску С). при цьому знак “+” замінюється знаком “-”. При клацанні мишею на “-” відбувається зворотній процес – вузол звертається (гілки вилучаються).

Якщо розгорнуто багато вузлів то для перегляду даної деревоподібної структури можна скористатися вертикальною лінійкою прокручування.

Переміщення по дереву у панелі ресурсів не змінює вміст правої панелі; що є звичайним вікном папки. Для зміни вмісту тут досить клацнути мишею на значку папки, яка цікавить, у панелі ресурсів.

Таке переміщення по дереву для вибору об’єктів відбувається швидше, ніж послідовне відкривання вкладених папок

– Операції з об’єктами

на панелі вибору вмісту папки можна виконувати ті самі дії, що у вікні відкритої папки.

Створення папок та ярликів, вилучення і переміщення об’єктів здійснюється так само, як у “Структурі вікна ”.

Для переміщення будь якого об’єкта за допомогою миші необхідно переміщувати об’єкт з правої частини в ліву.

Робочий стіл.

Windows 98 є об’єктивно-орієнтованою ОС, що допомагає змінити створення та оброблення документів на паперових носіях іншими електронними аналогами.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes