Імена файлів, нумерація сторінок, ОС Windows, Детальна інформація

Імена файлів, нумерація сторінок, ОС Windows
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 7.4
Скачувань: 1361
Реферат з інформатики.

Імена файлів, нумерація сторінок, ОС Windows.

План

Імена файлів.

Нумерація сторінок.

Операційна система Windows.

1.Для створення нової папки спочатку треба відкрити потрібний диск або папку, після чого використовують команди Файл, Создать, Папку. В результаті на екрані дисплея з'являються значок папки і рамка для введення імені нової папки.

Для копіювання групи файлів з однієї папки в іншу виконують такі дії.

• Виділяють файли. Якщо вони розташовані послідовно у переліку, то активізують перший, потім, утримуючи натиснутою клавішу Shift, клацають мишею на останньому файлі. Якщо файли розміщено в різних місцях переліку, то їх виділяють при натиснутій клавіші Ctrl.

• При копіюванні за допомогою миші її покажчик підводять до виділених файлів, натискують на праву клавішу миші й, утримуючи її, «тягнуть» блок виділених файлів до потрібної папки. Відпускають клавішу миші та вибирають команду Копировать із меню, що з'являється на екрані дисплея. При копіюванні за допомогою кнопок панелі інструментів після виділення файлів клацають мишею на кнопці Копировать (поз. 1), після чого активізують потрібну папку і клацають мишею на кнопці Вставить (поз. 2 ). Аналогічні дії можна виконати за допомогою команд головного меню Правка, Копировать, Вставить.

Для перейменування об'єкта його активізують, потім ще раз клацають мишею (у рамці з іменем об'єкта на екрані дисплея з'являється курсор), вводять ім'я, натискують на клавішу Enter або після виділення об'єкта клацають правою клавішею миші й активізують команду Переименовать.

Для вилучення об'єктів їх виділяють і натискують на клавішу Del.

Для пошуку файлів або папок використовують команди Сервис, Поиск, Файли и папки. В результаті на екрані дисплея з'являється вікно. У вкладці Имя и местоположение в полі Имя 1 слід зазначити ім'я файла, який потрібно знайти (наприклад, «приклад»), у полі Где искать 2 — ім'я диска, ім'я папки, де відбувається пошук. Якщо треба змінити ім'я диска або папки, то активізують кнопку Обзор 3. У вкладці Дата пошук відбувається за датою створення (зміни) чи за певним діапазоном дат. У вкладці Дополнительно зазначають розмір або тип файла. Після активізації потрібних параметрів слід клацнути мишею на кнопці Найти. В нижній частині вікна пошуку з'являється вікно з переліком знайдених файлів або, якщо таких файлів не знайдено, повідомлення Найдено файлов 0, Для активізації знайденого файла досить двічі клацнути мишею на його назві у переліку знайдених файлів.

2. Текстовий редактор Microsoft Word автоматично поділяє створений документ на сторінки (їхні номери можна переглянути в рядку статусу 11), але самі номери сторінок у документ не вставляються. Для їх додання активізують команди Вставка, Номера страниц. У результаті на екрані дисплея з'являється діалогове вікно, в якому задають:

• 3 - місцезнаходження номера сторінки (внизу, праворуч або вгорі);

• 2 - положення номера сторінки в рядку (ліворуч, праворуч або в центрі);





\x20AC

\x02C6

\x0160

\x0152



\x0152

\x2403\x1103\xD084\x1202\x6864\x0101\x3100$\x2437\x3800$\x2448\x6000\xD084\x6102\x0324\x1800ле-перемикач).

Можна також змінити номер сторінки, для чого активізують кнопку Формат 4. У результаті на екрані дисплея з'являється вікно.

У вікні в групі Нумерация страниц активізують перемикач начать с і надають йому відповідного значення (наприклад, початковий номер — 25).

3. Нові апаратні та системні рішення Windows 98.

Особливості їх такі:

• більшість службових утиліт містяться в меню Служебные (кнопка Пуск, команди Программы, Стандартные);

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes