WLL – системи зв'язку, Детальна інформація

WLL – системи зв'язку
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 7.9
Скачувань: 1530
Передача сигналу забезпечується незалежно від рельєфу місцевості завдяки можливості розміщення БС на пануючих висотах і/чи використанню ретрансляторів.

Простота і швидкість нарощування.

P

V

\x8460\x02C5\x1100ентськими модулями й устаткуванням базових станцій.

Гнучка політика інвестування створюваної мережі.

Провідна інфраструктура вимагає великомасштабних інвестицій, що істотно випереджають прогнозовані потреби в кількості абонентських ліній і не завжди виявляються виправданими, тоді як безпровідна технологія допускає інвестування дрібними кроками, що більш точно відслідковують прогнозованої потреби.

Низька вартість устаткування

При використанні безпровідної технології основні витрати приходяться на устаткування, ціни на которое неухильно падають. Уже сьогодні, у цілому ряді випадків, радіодоступ є вигідною альтернативою провідному рішенню.

З огляду на той факт, що 90% населення Росії проживає на територіях країв і областей із середньою щільністю населення менш 80 чоловік на кв. км, будівництво й експлуатація систем WLL виявляється економічно більш вигідної, чим використання систем із провідним принципом доступу

Перспективи розвитку WLL

Виробництвом устаткування для систем WLL у даний час займається безліч компаній в усьому світі. Великий попит на устаткування безпровідного доступу і розвиток сучасних технологій привело до появи широкого спектра устаткування, що розрізняється як по задачах, що воно призначено вирішувати, так і по своїй вартості. Важко і практично не можливо в невеликому огляді розглянути перспективи розвитку всіх систем безпровідного доступу.

Тому як приклад, зупинимося на перспективах розвитку устаткування безпровідного доступу, виробництва компанії Alvarion.

Небагато історії. На початку свого становлення, як виробника устаткування беспроводной передачі даних, компанія Alvarion (BreezeCOM) початку з виробництва високошвидкісних безпровідних модемів BreezeLINK, що і дотепер є недорогою альтернативою радіорелейним станціям.

Розвиток нових технологій і попит на устаткування для створення безпровідних мереж передачі даних привело до створення устаткування BreezeNET. На початку це було устаткування, розраховане на застосування тільки для внутрішніх додатків. Однак зрослий попит на устаткування, застосовуване для безпровідного з'єднання існуючих провідних і створення розподілених безпровідних мереж зажадав створення устаткування, що могло б використовуватися для зовнішніх додатків. Спочатку це було теж саме устаткування, що використовувалося для внутрішніх додатків, але при використанні для зовнішніх додатків воно містилося в термоконтейнер, чи використовувало довгі радіокабелі і зовнішні антени. Попит, що збільшився в останні 2 роки, на доступ в Інтернет, передачу різної мультимедійної інформації і вимоги на забезпечення різних послуг для абонентів, привів до появи нового типу устаткування - устаткування BreezeACCESS.

Устаткування BreezeACCESS сполучить у собі простоту установки і настроювання, властиві серії BreezeNET, високу швидкість передачі даних (3 Мбит/з у радіоканалі), з гарантованою швидкістю передачі даних до абонента і IP-телефонію, що з'явилася на основі двох технологій -- оцифровывания мовних повідомлень і розвитку мережі Інтернет. Первісне устаткування BreezeACCESS було випущено для діапазону 2.4 ГГц. Попит на устаткування безпровідного доступу і поява операторів ці послуги, що надають, зажадало створення устаткування, що могло працювати в різних діапазонах частот і застосуються в різних кліматичних умовах зовнішнього середовища.

Нова система широкосмугового безпровідного доступу IP BreezeACCESS (BreezeACCESS IP Broadband Wireless Local Loop system) дозволяє провайдерам доступу, забезпечити швидкодіючі послуги зв'язку для своїх абонентів використовуючи безпровідну технологію комутації пакетів.

Устаткування системи BreezeACCESS уже зараз випускається для різних діапазонів частот:

- серія BreezeACCESS 2.4 (2.4-2.5 ГГц),сертифікована в Росії;

- серія BreezeACCESS 3.5 (3.4-3.6 ГГц), сертифікована в Росії;

- серія BreezeACCESS 2.6 (2.5-2.7 ГГц);

- серія BreezeACCESS 3.9 (3.6-4.2 ГГц).

Почато випуск нової серії устаткування BreezeACCESS II для 2.4-2.5 ГГц.

Планується випуск серії BreezeACCESS 5.7 (5.6-5.8 ГГц).

Система BreezeACCESS, уже зараз є устаткуванням операторського класу, що покликано виконати усі вимоги до устаткування цього класу, і які були розглянуті вище на сторінках роздягнула присвяченого WLL.

Перспективним напрямком є збільшення швидкості передачі даних, використовуючи технологію ортогональної частотно-роздільної модуляції (OFDM - Orthogonal Frequency Division Modulation), що надзвичайно стійка до погіршень каналу.

Відбувається освоєння нових діапазонів частот і планується випуск устаткування, що може в них працювати.

Використана література:

Сучасні технології звязку – WLL. – К., 2001.

Прогрес і сучасність. – Харків, 2002.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes