LINUX, Детальна інформація

LINUX
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 18.6
Скачувань: 2058
Сьогодніі Linux – це повноцінна ОС сімейства UNIX , готова працювати з X Windows , TCP/IP , Emacs, UUCP , mail і USENET . Практично всі найголовніші програмні пакети були поставлені і на Linux , для Linux тепер доступні і комерційні пакети . Все більше різного обладнання підтримується по порівнянню з початковим ядром . Багато людей тестували Linux на 486-му і встановили , що він досить схожий з робочими станціями Sun Microsystems і Digital Equipment Corporation .

2. Системні характеристики

Linux – це повна багатозадачна великокористувацька операційна система ( так само як і інші версії UNIX ) . Linux достатньо добре поєднуються з рядом стандартів на рівні початкових текстів , включаючи IEEE POSIX.1 , System V и BSD . Він створювався маючи на увазі таку поєднаність .

Другі специфічні внутрішні особливості Linux включають контроль роботи по стандарту POSIX ( він використовується оболонками , такими як csh і bash ) , підтримку національних і стандартних клавіатур динамічно загружувані драйверами клавіатур.

Linux підтримує різні типи файлових систем для зберігання даних . Реалізована також файлова система MS-DOS , яка допомагає прямо звертатися до файлів MS-DOS на жорсткому диску . Підтримується також файлова система ISO 9660 CD-ROM для роботи з дисками CD-ROM .



Ядро Linux зразу створене з рахунком спеціально захищеного режима для процесорів Intel 80386 і 80486 . Для збільшення об’єма доступної пам’яті Linux cтворює також розбивання диска на сторінки : це означає що на диску може бути виділено до 256 Мбайт " місця для свопінга " ( swap space ) . Коли системі треба більше фізичної пам’яті , то вона за допомогою свопінга виводить не активні сторінки на диск . Це позволяє виконувати більш об’ємні програми і обслуговувати одночасно більше користувачів . Але свопінг не виключає збільшення фізичної пам’яті , оскільки він знижує швидкодію , збільшуючи час доступа .

Ядро також підтримує універсальний “ пул ” пам’яті для користувальних програм і дискового кєша . При цьому для кєша може використовуватися вся пам’ять , і навпаки , кєш зменшується при роботі великих програм .Це позволяє виконуваним файлам займати менше місця на диску , особливо тим , які багаторазово використовують бібліотечні функції.

3. Настройте свій BIOS

BIOS ( Basic Input/Output System ) - Базова Система Вводу/Виводу використовуються для загрузки комп’ютера . В дійсності , вона використовується для пошуку механізму , на якому розміщена операційна система і для її запуску . Вона також використовується для початкового настроювання системи .

Поява технології plug'n'play і її широкє розповсюджування означає , що всі сучасні BIOS можуть ініціалізувати ці прилади але все ж вам треба попросити їх зробити це . Якщо ваша Windows 9x ініціалізує ці устройства замість BIOS , це прийдеться змінити для роботи під Linux .

I

8

<

F

H

`

d

r

|

~

\x20AC



\x0160

 

c

¤

\x00B8

\x00BA

AE

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes