Створення двохвимірних таблиць, Детальна інформація

Створення двохвимірних таблиць
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 23.3
Скачувань: 1016
Очевидно, що таблиці, які мають один первинний ключ автоматично задовольняють умові 2.

Третя нормальна форма

Таблиця задовольняє умовам другої нормальної форми.

Жодне з неіндексних полів таблиці не ідентифікується за допомогою іншого неіндексного поля.

j

\x2403\x1103\xD084\x6002\xD084\x6102\x0324\x1600ь:

Табл. SEQ Табл. \* ARABIC 3 - Таблиця Особи

Номер поля Назва поля Тип даних Розмір, байт Множина значень

(1 ТабНомер C 4

2 Прізвище C 16

3 Ім(я C 12

4 ПоБатькові C 16

5 ДатаНародження D



6 Стать C 1 ‘Ч’;’Ж’

7 КодОсвіти C 1 Значення поля КодОсвіти з таблиці Освіта



Табл. SEQ Табл. \* ARABIC 4 - Таблиця Освіта

Номер поля Назва поля Тип даних Розмір, байт Множина значень

(1 КодОсвіти C 1

2 Освіта C 16



Тут знак ( означає первинний ключ.

Побудова та редагування структури таблиць

Для визначення таблиці треба у вікні бази даних (активізація вікна бази даних - F11) натиснути кнопку “Создать” та вибрати той чи інший режим, наприклад, режим конструктор. В цому режимі кожний рядок в верхній частини вікна визначає поле таблиці. Три стовпчики необхідні для визначення поточного поля: назва, тип даних, опис. Тут опис – для необов(язкових пояснень. Перед рядком є можливість поставити ознаку первинного ключа за допомогою значка з малюнком у вигляді золотого ключика, що розташований на панелі інструментів. Розмір поля необхідно поставити у частині вікна з назвою “Свойства поля”. Щоб забезпечити підстановку значень (в нашому прикладі значення полів Стать та КодОсвіти таблиці Особи) необхідно в стовпчику “Тип данных” знову звернутися до вибору можливих типів і вибрати “Мастер подстановок”. Після очевидного діалогу буде забезпечено необхідний вибір значень при формування записів таблиці. Слід відмітити, що характер двох підстановок в даному прикладі різний. Для поля Стать -це підстановка фіксованих значень “М” або “Ж”, а для поля КодОсвіти - це підстановка даних поля КодОсвіти таблиці Освіта . Майстер підстановок забезпечує вибір даних серед елементів фіксованих значень або серед значень поля таблиці-довідника, причому для надійності вибору цей процес, як правило, посилюється візуалізацією інших полів таблиці-довідника (в даному випадку при виборі значень поля КодОсвіти візуалізується ще й поле Освіта). Визначення підстановок за рахунок значень полів таблиць-довідників автоматично веде до так званого зв(язування таблиць з відношенням “один-до-багатьох”.

Якщо первинний ключ користувач не визначив, то MS Access допоможе при необхідности це зробити введенням додаткового поля, значення якого – порядковий номер запису.

Для редагування структури таблиці необхідно натиснути кнопку “Конструктор” вікна база даних, а далі діяти за схемою, що наведена вище.

Зв’язування таблиць

Процес зв(язування таблиць може розпочинатись ще на етапі визначення підстановок. Завершує цей процес робота з визначення схеми даних. Ця робота розпочинається з натискання на значок “Схема данных”, що розташований на панелі інструментів. В результаті відкривається вікно з такою же назвою “Схема данных”, де вже існують графічні образи зв(заних при підстановці таблиць. Решта таблиць може бути додана при необхідності. Зв(язки між таблицями можна редагувати, видаляти. Для редагування або видалення існуючого зв(язку необхідно правою кнопкою миші клацнути по лінії зв(язку (графічне зображення зв(язку), а далі дотримуватись очевидних дій меню та діалогу. Так, дія “Удалить” означає видалення зв(язку (це можна забезпечити і натисканням клавіатурної клавіши DELETE), а дія “Изменить связь” – редагування зв(язку. Причому в останній дії передбачено діалог, який містить питання щодо цілісності даних. Якщо забезпечити цілісність (вибір значком “галочка”), то отримаємо зв(язок “один-до-багатьох”. Якщо між таблицями попередньо ніякі зв(язки не встановлені, то встановити іх можна за допомогою лівої кнопки миші: необхідно не відпускаючи кнопки миші з(єднати нею відповідні поля. В результаті відкриється вікно “Связи”, де необхідно вибрати “Обеспечение целостности данных”.

Створення двохвимірних таблиць у Word

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes