Методи доступу, Детальна інформація

Методи доступу
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 12.9
Скачувань: 980
Фірма Дженерал Електрик розробила мережу gm (map-шина), сумісну зі стандартом IEEE 802.4. Метою розробки було забезпечення сумісності з виробничим устаткуванням різних компаній. Мережа розрахована на роботу зі швидкостями 1, 5 і 50 Мбит/с.

Традиційні мережі і телекомунікаційні канали утворюють основу мережі – її фізичний рівень. Реальна топологія мережі може динамічно змінюватися, хоча це і відбувається звичайно непомітно для учасників. При реалізації мережі використовуються десятки протоколів. У будь-яких комунікаційних протоколах важливе значення мають операції, орієнтовані на встановлення зв'язку (connection-oriented) і операції, що не вимагають зв'язки (connectionless - "нескладні", ISO 8473). Інтернет використовує обидва типи операцій. При першому типі користувач і мережа спочатку встановлюють логічний зв'язок і тільки потім починають обмін даними. Причому між окремими блоками, що пересилаються, даних (пакетами) підтримується деяка взаємодія. "Нескладні" операції не припускають установлення якого-небудь зв'язку між користувачем і мережею (наприклад, протокол UDP) до початку обміну. Окремі блоки переданих даних у цьому випадку абсолютно незалежні і не вимагають підтвердження одержання. Пакети можуть бути загублені, задубльовані чи доставлені не в порядку їхнього відправлення, причому ні відправник, ні одержувач не будуть про це сповіщено. Саме до цього типу відноситься базовий протокол Інтернет - IP.

Для кожної мережі характерний свій інтервал розмірів пакетів. Серед факторів, що впливають на вибір розмірів можна виділити

Апаратні обмеження, наприклад розмір домена при мультиплексу ванні за часом.

Операційна система, наприклад розмір буфера 512 байт.

Протокол (наприклад, число біт у поле довжини пакета).

Забезпечення сумісності з визначеними стандартами.

Бажання зменшити число помилок при передачі нижче заданого рівня.

Прагнення зменшити час зайнятості каналу при передачі пакета.

Нижче приведені максимальні розміри пакетів (mtu) для ряду мереж

Мережа MTU

Байт Быстродействие

Мбит/с

IEEE 802.3 1500 10

IEEE 802.4 8191 10

IEEE 802.5 5000 4

Операції, орієнтовані на встановлення зв'язку (наприклад, протокол TCP), припускають тристороння угода між двома користувачами і провайдером послуг. У процесі обміну вони зберігають необхідну інформацію друг про друга, для того, щоб не перевантажувати допоміжними даними пакети, що пересилаються. У цьому режимі обміну звичайно потрібно підтвердження одержання пакета, а при виявленні збою передбачається механізм повторної передачі ушкодженого пакета. "Нескладна" мережа більш надійна, тому що вона може відправляти окремі пакети по різних маршрутах, обходячи ушкоджені ділянки. Така мережа не залежить від протоколів, використовуваних у субмережах. Більшість протоколів Інтернет використовують саме цю схему обміну. Концептуально TCP/IP-мережі пропонують три типи сервісу в порядку наростання рівня ієрархії:

"нескладна" доставка пакетів;

надійне транспортування інформації;

реалізація прикладних задач.

Деякі з читачів беруть участь у створенні регіональних і тим більше глобальних мереж, за те структура і принципи побудови локальних мереж їм, безумовно, близькі.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes