Графічний редактор Рaint та його використання, Детальна інформація

Графічний редактор Рaint та його використання
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 14.1
Скачувань: 1818
Прямоугольник – малювання прямокутника. Для малювання квадрата потрібно утримувати клавішу Shift.

Многоугольник – малювання замкнутого багатокутника. Спочатку проводиться перша лінія, потім достатньо натиснути в іншій точці, ребро домальовується автоматично. Для замкнення багатокутника потрібно кінцеву точку поставити на початковій.

Линия – малювання прямої лінії основним кольором. Модифікатори дозволяють вибрати товщину лінії. При утримуванні клавіші Shift малюватимуться вертикальні, горизонтальні або лінії під кутом 450.

Кривая – малювання викривленої лінії. Спочатку малюється пряма лінія, потім потрібно натиснути в любій точці на робочому полі. Якщо клавішу мишки не відпускати, викривлення можна регулювати. Інструмент дозволяє викривити лінію лише у двох точках. Модифікатори дозволяють вибрати потрібну товщину.

Распылитель – імітація малювання струменем аерозолю. Модифікатори надають можливість вибору різної площі струменя.

Надпись – створення текстових надписів. Після вибору інструменту достатньо натиснути на робочому полі або розтягнути рамку фіксованої ширини. В місці блимання курсору буде введено текст. Для змінювання шрифту, його розміру, стилю і напрямку призначена панель Шрифти.



Якщо панель автоматично не з’являється на робочому полі, її можна викликати через командне меню Вид\xF0E0 Панель атрибутов текста при активному текстовому полі. Зміни відбуваються над всім текстом в текстовій ділянці. Модифікатори дозволяють зробити колір текстового поля прозорим або фоновим.

Карандаш – малювання довільної тонкої лінії основним кольором. Оскільки інструмент не має модифікаторів, товщину лінії змінювати не можна.

Кисть – малювання довільної лінії. Модифікатори надають можливість вибору пензля різної конфігурації і товщини.

Выбор цветов – дозволяє вибрати основний колір. Наведіть інструментом на любий колір на робочому полі. Після натиску на ліву клавішу мишки, основним кольором стане вибраний колір, а поточним інструментом стане попередньо вибраний інструмент.

Масштаб – збільшення/зменшення масштабу відображення малюнка. Модифікатори дозволяють вибрати 2-, 6-, 8- кратне збільшення або повернення до 100% масштабу.

Ластик – імітація затирання малюнку фоновим кольором.

Заливка – заповнення замкненого контуру основним кольором.



Інструменти виокремлення

Выделение – виокремлення прямокутної ділянки для подальшого застосування (переміщення, копіювання, знищення, ефекти). Для виокремлення потрібно розтягнути рамку над фрагментом малюнка. Вибрана ділянка оточується синьою пунктирною лінією з 8 маркерами, курсор змінює свій вигляд на 4-х скеровану стрілку, яка дозволяє пересування ділянки. Наведіть стрілку всередину ділянки і потягніть її вбік. Фрагмент пересувається, на його місці залишається ділянка фонового кольору. Якщо при пересуванні утримувати клавішу Ctrl, фрагмент лишається на місці, а його копія пересувається. Якщо курсор підвести на маркер, він змінюється на 2-х скеровану стрілку, що дозволяє змінити розміри ділянки по вертикалі, горизонталі та діагоналі. Модифікатори дозволяють зробити фоновий колір вибраної ділянки, що пересувається, прозорим або не прозорим.

Выделение произвольной области – аналогічний до попереднього інструменту, але ділянка може бути вибрана довільною лінією.

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ:

Ахметов К.И. «Курс молодого бойца», 1997.

Фігурнов В.Е. Основи інформатики - М, 2001.

PAGE

PAGE 8

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes