Microsoft Word. Робота з шаблонами, Детальна інформація

Microsoft Word. Робота з шаблонами
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 57.4
Скачувань: 2894
За замовчуванням у поле Папка відкривається папка Шаблони. У діалоговому вікні Створення документа цій папці відповідає вкладка Загальні. Щоб уключити даний шаблон у список на іншій вкладці, відкрийте одну з папок, вкладених у папку Шаблони.

Введіть ім'я для нового шаблона в поле Ім'я файлу, а потім натисніть кнопку Зберегти.

Додайте в новий шаблон текст чи малюнки, що повинні з'являтися у всіх нових документах, заснованих на цьому шаблоні, і видалите всі ті елементи, яких у документах бути не повинне.

Внесіть необхідні зміни в розміри полів і сторінок, визначите орієнтацію сторінок, стилі й інші параметри форматування.

, а потім виберіть команду Закрити в меню Файл.

Примітки  

Щоб зробити елементи списку автотексту і макроси доступними тільки для документів, заснованих на новому шаблоні, збережете їх у новому шаблоні, а не шаблоні HYPERLINK "javascript:HelpPopup('wdtip9.hlp','IDH_wddefNormalTemplate');" Normal.dot .

Якщо шаблон збережений у папці Шаблони, то в результаті вибору команди Створити в меню Файл цей шаблон з'явиться на вкладці Загальні. У системах Microsoft Windows 95 і 98 папка Шаблони за замовчуванням розташовується або в папці C:\Папка_Windows\Application Data\Microsoft, або в папці C:\Папка_Windows\Profiles\Ім'я_користувача\Application Data\Microsoft. У системі Microsoft Windows папка Шаблони за замовчуванням розташована в папці C:\Папка_Windows\Profiles\Ім'я_користувача. Щоб створити користувальницькі вкладки із шаблонами в діалоговому вікні Створення документа, створіть нову підпапку в папці Шаблони, а потім збережете в новій підпапці потрібні шаблони. Ім'я цієї підпапки буде привласнено новій вкладці.

Зміна шаблона документа

Виберіть команду Відкрити в меню Файл, а потім знайдіть і відкрийте шаблон, що потрібно змінити.

Якщо в діалоговому вікні Відкриття документа немає списку шаблонів, виберіть значення Шаблон документа в списку Тип файлів.

Зміните будь-які з наявних у шаблоні написів, малюнків, стилів, форматів, макросів, елементів списку автотекста, панелей інструментів, настроювань меню і сполучень клавіш.

.

Примітка.   Внесені в шаблон зміни не впливають на вміст існуючих документів, заснованих на цьому шаблоні. Змінені стилі обновляються при відкритті існуючих документів, тільки якщо встановлений прапорець Автоматично обновляти стилі. Щоб установити цей прапорець, перед відкриттям існуючих документів виберіть у меню Сервіс команду Шаблони і надбудови.

Використання шаблонів, створених попередніми версіями Word

При установці Microsoft Word ім'я папки з колишніми шаблонами змінюється на «Old Office Templates». У цій папці зберігаються шаблони, що поставляються з більш ранніми версіями Word. Якщо в ці шаблони, наприклад шаблон «Сучасний лист» для Word 97, не вносилися зміни, варто користатися новими шаблонами Word 2000.

Якщо деякі із шаблонів минулої версії Word були змінені, можна продовжувати ними користатися, однак на твердий диск варто помістити і нові версії цих шаблонів, оскільки майстра Word 2000 можуть працювати тільки із шаблонами Word 2000.

Панелі інструментів, макроси, стилі й елементи списку автотекста, що містяться в шаблонах колишньої версії Word, можуть бути скопійовані в шаблони Word 2000. Для цього варто перейменувати старі шаблони, установити нові шаблони, а потім HYPERLINK "wohowCopyStylesAutoTextEntriesToolbarsOrMacrosToAnotherTemplate.htm" с помощью организатора скопировать перечисленние елементи в новие шаблони .

Макроси із шаблонів колишніх версій Word працюють і в Word 2000. Однак якщо відкрити шаблон Word версії більш ранньої, чим Word 97, і зберегти його у форматі Word 2000, цей шаблон не можна буде використовувати в більш ранніх версіях Word без попереднього перетворення.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes