Проектування контрольних операцій на прикладі розв’язання задачі визначення фактичної вартості витрати матеріалів на підприємстві, Детальна інформація

Проектування контрольних операцій на прикладі розв’язання задачі визначення фактичної вартості витрати матеріалів на підприємстві
Тип документу: Реферат
Сторінок: 26
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 41.6
Скачувань: 987
для файла FR02 застосуємо метод підрахунку часткових сум, що полягає в перерахунку суми по полям в результуючих таа вхідних документах та перевірки їх на рівність. В даному випадку перевіряються поля “Витрати” з файла FR01 та “Витрати” з файла FR02. Слід зауважити що, внаслідок проведеного розподілу матеріалів по виробах, буде виникати деяка похибка, яка враховується при перевірці. При значних відхиленнях буде генеруватися повідомлнення і користувач , в діалоговому режимі, вирішуватиме чи допустиме відхилення.

Виконання даної роботи за допомогою СУБД ACSESS передбачає розробку нових макетів вводу та запитів і результуючих форм, що можуть бути реалізовані в даній програмі. Тобто забезпечується максимальна гнучкість використання даної розробки, при чому дана робота вимагає від користувача мінімального знання принципів розробки та реалізації обробки баз даних. Ми не наводимо програм , що забезпечують обробку, так як я вважаю що це не є основним в даному курсовому проекті. На базі наведеної блок-схеми дану задачу можна реалізувати на будь якій алгоритмічній мові. А в вибраному мною середовищі реалізація даної блок-схеми не потребує програмування як такого. Необхідно володіти мовою запитів, що забезпечує максимальну зручність обробки та коригування даних.

Висновки.

В результаті роботи розробленої програми реалізується задача обчислення дійсних витрат матеріалів на одиницю продукції. Для забезпечення правильності отриманих результатів передбачено програмні методи контролю результуючої інформації, а саме арифметично-логічний контроль, балансовий метод контролю та метод часткових сум.

Впроцесі виконання даної розробки ми, на основі вхідних документів, отримуємо результат, що оформляється у вигляді табульограм, які зручні для подальшого аналізу та обробки . В результаті обробки створюються вихідні файли, які можуть бути використанні на подальших ділянках обліку чи планування.

В даній роботі, згідно принципів незбитковості та мінімізації, побудована інформаційна база, що забезпечує обробку інформації.

ЛІТЕРАТУРА

С.И. Волков, А.Н. Романов . Организация машинной обработки информации.., М.:Финанси и статистика,1988

Методичні вказівки до дипломного проектування, Л.: Лду, 1990

Романов А.Н. Автоматизация обработки информации по учету и анализу в промишлености .- М.: Финанси и статистика., 1981

Типовие проектние решения по участкам подсистеми “Бухгалтерский учет”. АСУ предприятий отраслей машиностроения. - М:1975.

Е.Н. Хотяшов Проектирование машинной обработки економической инфомации. - М.: Финанси и статистика., 1987.

Одинцов Б. Е. Економическая информатика. - К. 1996.

Додаток 1

Форми вхідних документів

Акт інвентарізації №____

“___” ___________________ 199_р

По __________________________ код ____

Залишок на кінець періоду

№п.п Номенклатур-ний номер Назва та сорт матеріалу Одиниця виміру Кількість

1 2 3 4 5











Відповідальна особа _______________

Бухгалтер ________________________

Керівник __________________________

Накладна №

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes