Стандарт XML. Призначення та структура. Відмінності від HTML, Детальна інформація

Стандарт XML. Призначення та структура. Відмінності від HTML
Тип документу: Реферат
Сторінок: 14
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 30.9
Скачувань: 925
Проводячи пошук у цьому документі, програма клієнта буде спиратися на інформацію, закладену в його структуру - використовуючи елементи документа. Тобто, якщо, наприклад, потрібно знайти потрібний університет у потрібному місті, використовуючи приведений фрагмент документа, то необхідно буде переглянути вміст конкретного елемента , що знаходиться всередині конкретного елемента . Пошук при цьому, природно, буде набагато більш ефективним, ніж знаходження потрібної послідовності по всьому документу.

У XML документі, як правило, визначається хоча б один елемент, названий кореневим і з нього програми-аналізатори починають перегляд документа. У приведеному прикладі цим елементом є

У деяких випадках теги можуть змінювати й уточнювати семантику тих або інших фрагментів документа, по різному визначаючи ту саму інформацію, тим самим надаючи додатку-аналізатору цього документа зведення про контекст використання описуваних даних.

У випадку, якщо елемент не має вмісту, тобто немає даних, які він повинний визначати, він називається порожнім. Необхідно тільки пам'ятати, що початковий і кінцеві теги порожнього елемента ніби об'єднується в один, і треба обов'язково ставити косу риску перед кутовою закриваючою (наприклад, ;)

Коментар

Коментарями є будь-яка область даних, поміщена між послідовностями символів Коментар пропускаються аналізатором і тому при розборі структури документа в якості значущої інформації не розглядається.

Атрибути

Якщо при визначенні елементів необхідно задати якісь параметри, що уточнюють його характеристики, то є можливість використовувати атрибути елемента. Атрибут - це пару "назва" = "значення", що треба задавати при визначенні елемента в початковому тегу. Приклад:

#ff08ff

white

або

Ivan Petrov

Прикладом використання атрибутів у HTML є опис елемента :

Black

Cпеціальні символи

Для того, щоб включити в документ символ, використовуваний для визначення яких-небудь конструкцій мови і не викликати при цьому помилок у процесі розбору такого документа, потрібно використовувати його спеціальний символьний або числовий ідентифікатор. Наприклад, < , > " або $(десяткова форма запису),  (шестнадцатеричная) і т.д.

Директиви аналізатора

Інструкції, призначені для аналізаторів мови, описуються в XML документі за допомогою спеціальних тегів - ;. Програма клієнта використовує ці інструкції для керування процесом розбору документа. Найбільше часто інструкції використовуються при визначенні типу документа (наприклад, ) або створенні простору імен.

CDATA

Розділи символьных даних - це частини документа, аналізовані винятково як символьные дані, що не піддаються розборові, але, у відмінності від коментарів, використовуються застосуванням, виглядають так:


Цей текст, навіть якщо він містить інструкції JavaScript або елементи коду HTML, такі, як жирныйшрифт або

заголовок

, не піддається граматичному розборові. Замість цього він відображається як їсти.

]]>

Таблиці стилів

Таблиці стилів узагалі, і каскадні таблиці стилів (Cascading Style Sheets, CSS) зокрема, дозволяють відокремити структуру й вміст документа від рівня представлення. У застосуванні до Web і HTML це означає, що мова HTML не містить у собі презентаційних можливостей: характер представлення формується окремими інструментальними засобами.

Технологія CSS помітно спрощує упорядкування і супровід документів. Створивши одну таблицю стилів, ви зможете використовувати її в сотнях документів. Вже в CSS1, першої версії CSS, були передбачені елементи уявлення, узагалі немислимі в HTML (наприклад, регулювання фізичних розмірів шрифтів).

<

B

o

\x1C00рування документів, але виникаюча структура не має незалежну загальнодоступну семантику.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes