Звіт про проходження практики за спеціальністю інженер комп’ютерних систем, Детальна інформація

Звіт про проходження практики за спеціальністю інженер комп’ютерних систем
Тип документу: Реферат
Сторінок: 32
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 31.2
Скачувань: 1908
Програмне забеспечення:

Провести модернізацію операційних систем до Windows 2000 або Windows XP з останніми виправленнями (Service Pack 4 для Windows 2000 та Service Pack 1 для Windows XP);

Norton Ghost Enterprise Edition або аналогічне, яке дозволяє проводити резервне копіювання важливої інформації з робочих станцій на виділений сервер або робочу станцію.

6. Індивідуальне завдання.

Моїм індивідуальним завдання було написати програму, яка автоматизувала процес створення сортувальної таблиці передплатних видань.

Завдання наступне: в районі є 28 відділень зв’язку. Нехай 1-ше відділення виписало 30 примірників, 2-ге – 40, 3-тє – 25, 4-те – 5, інші не виписали жодного; в загальному всі відділення виписали 100 примірників якогось видання. В такому вигляді до Львівської дирекції і йде замовлення на передплачене видання („нам потрібно 100 примірників певного видання”). При цьому інформація про конкретного замовника заноситься до спеціальної картотеки форм СП-5 („1-ше відділення замовило 30 примірників певного видання” і т.д.).

На наступному етапі з заданою періодичністю видання починає надходити з обласної дирекції. Приходить воно у вигляді стосу з ста примірників. Для того, щоб знати, скільки примірників перенаправити у певні районні відділення нам потрібна сортувальна таблиця наступного вигляду:

Відділення1 Відділення2 Відділення3 . . . Відділення 28

Видання 30 25 4

-

Видання 2 5 5

5

Видання 3 3 3

25



Створюється вона на основі даних карток СП-5 з картотеки.

Заповнення такої таблиці трудомісткий процес: одна людина витрачає на нього в середньому 25-30 годин, тобто це приблизно 3-4 дні безперервної клопіткої роботи. За умови автоматизації цього процесу за допомогою комп’ютерної техніки, створення такої таблиці займе приблизно 4-6 годин за умови введеної картотеки форм СП-5.

Реалізація.

Дане завдання я розділив на дві частини: створення картотеки періодичних видань і підтримання її в актуальному стані; формування сортувальної таблиці.

Мовою реалізації була вибрана мова Web-програмуваня PHP.

Перша частина програми складається з кількох модулів. Спочатку користувач вводить в Web-формі індекс потрібного видання; дані з форми попадають в скріпт, який перевіряє коректність введеного індексу (введений індекс порівнюється з індексами всіх передплатних видань України, для цього існує спеціальний електронний каталог видань в вигляді файлу бази даних), також, користувач заповнює виведену форму СП-5 для заданого видання. Після виконання цього скріпта керування передається іншому модулю: цей модуль вносить введені дані з Web-форми, створеної попереднім скріптом в файл бази даних (Data Base File).

Друга частина програми складається з двох скріптів: перший створює на основі файлів картотеки форм СП-5 сортувальну таблицю у вигляді файла баз даних, інший виводить дані з цього файлу в вигляді придатному для друку.

ВИСНОВКИ

Виробнича практика є джерелом накопичення практичного досвіду роботи по вибраній спеціальності та закріплення теоретичних знань. Вона відіграє важливу роль у підготовці спеціалістів високого рівня, які б володіли сучасними технологіями, вміло використовували методологію та методики проектування інформаційних систем

В ході проходження виробничої практики було проведено дослідження об’єкта, його структури та функцій, наявного апаратного та програмного забеспечення і комплексу задач, що вирішується ним. Також було проведено ознайомлення з технологічними процесами складання, монтажу, налагодження і тестування комп'ютерних мереж.

На основі аналізу існуючих апаратних та програмних засобів були виявленні недоліки побудови існуючого комплексу апаратно-програмних засобів та намічені шляхи виправлення даної ситуації.

Список використаної літератури:

1. Немет Э., Снайдер Г., Сибасс С., Хейн Т. Р., // Н50 UNIX: Руководство системного администратора. Для профессионалов / Пер. с англ. – СПб.: Питер; К.:Издательская група BHV, 2002. – 928 c.: ил.

2. Армстронг (мл.), Джеймс // А83 Секреты UNIX: 2-е изд.: Пер. с англ. – М.: Издательский дом «Вильямс», 2001. – 1072 с.: ил. – Парал. тит. англ.

3. Олифер В.Г., Олифер Н.А. "Компьютернне сети: технологии, протоколы. Учебник." - Питер, 2000 - 672 с.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes