Вимоги до апаратного забезпечення ОС Win95/94/2000/Me/XP, Детальна інформація

Вимоги до апаратного забезпечення ОС Win95/94/2000/Me/XP
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 20
Скачувань: 1523
"

:

<

<

>

@

f

\x160A\x4F68\x4B44\x4300\x1C4A\x3600вже в 1997 році Microsoft почала розробляти дійсно нову ОС на архітектурі NT. По суті справи, корпорації були такими, що треба було «догодити» усім, від затятих гравців до корпоративних користувачів. Перші бета-версії нової ОС можна було дістати вже на початку 1999 року, однак офіційний випуск нової ОС відбувся на початку 2000 року. Варіантів нової ОС було чотири: Professional, Server, Advanced Server, DataCenter Server. Зрозуміло, що дані системи позиціонувались для різного застосування. Windows 2000 Professional була покликана замінити на домашніх комп'ютерах Windows 9x, а на робочих станціях Windows NT 4.0 Workstation. Windows 2000 Server прийшла на заміну Windows NT 4.0 Server для малих і середніх серверів (до 4-х процесорів, до 8 гбайт ОЗУ). Windows 2000 Advanced Server також заміняє собою Windows NT 4.0 Server, але повинна використовуватися на великих серверах (до 8 процесорів, до 32 гбайт ОЗУ). Windows 2000 DataCenter Server призначена для особливо великих серверів (до 32-х процесорів, до 64 гбайт ОЗУ), що використовуються в дуже великих чи фірмах для підтримки дуже великих Interner-вузлів.

Що таке WindowsMe?

Наприкінці 2000 року вийшла передостання ОС від Microsoft – Windows ME (Millenium Edition – у вільному перекладі «ОС нового тисячоріччя»). Багато хто вважають її продуктом з лінійки Windows 9x, утім, маючи на те всі підстави. За рахунок переробленого механізму роботи з ОЗП, вимоги нової ОС стали небагато «скромніше». ОС містила безліч інструментів для підвищення стабільності й відмовостійкості. Зокрема, кожної доби чи через 10 годин безупинної роботи автоматично робилася резервна копія реєстру, з можливістю наступного відновлення (утім, це можна зробити в будь-який момент, наприклад, перед установкою потенційно «небезпечної» програми). Так само в ОС передбачена автоматичний захист від видалення 80 найбільш важливих системних файлів. «Підвісити» ОС стало набагато сутужніше, хоча помилок ОС стало не набагато менше. У даної ОС УПЕРШЕ ЦІЛКОМ ВІДМОВИЛИСЯ ВІД ЭМУЛЯЦИИ MS-DOS, тобто ЗАПУСТИТИ DOS ДОДАТОК ПРАКТИЧНО НЕМОЖЛИВИЙ. Microsoft мотивує дане рішення двома обставинами. По-перше, DOS додатка з 1996 року практично не розробляються. По-друге, відмовлення від Реального режиму (основного режиму в DOS) позитивно позначилося як на швидкодії, так і на надійності системи. По відкликаннях користувачів (я не бачив систему з працюючої Windows ME особисто), інтерфейс стали ще краще (деякі користувачі говорять, що навіть краще, ніж на комп'ютерах Macintosh). ОС комплектується величезною кількістю ПО.

Що таке WindowsXP?

Це нова OC від Microsoft, починаючи з який зроблена спроба об'єднати двох, що раніше існували незалежно, лінійок Win9x і NT. Спочатку цей проект називався Whisler, але зараз він розділився на дві лінії, WindowsXP, яка позиціонує на заміну W9x і W2kPro, і Windows.NET, яка покликана замінити NT Server усіх сортів. Поза залежністю від назви, усі вони є прямими спадкоємцями Windows2000, і продовжувачами лінійки WindowsNT. Цей факт і визначає основні особливості WindowsXP. Це цілком 32 розрядна ОС із пріоритетною багатозадачністю. У її основі лежать ті ж принципи, на яких базувалися всі NT.

PAGE

PAGE 5

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes