Історія розвитку обчислювальної техніки, Детальна інформація

Історія розвитку обчислювальної техніки
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 12.5
Скачувань: 5187
В 1955 р. був створений Обчислювальний центр Академії наук, призначений для ведення наукової роботи в області машинної математики і для надання відкритого обчислювального обслуговування іншим організаціям Академії.

В другій половині 50 - х р. р. в нашій країні було випущено ще 8 типів машин - лампової технології. З них найвдалішою була ЕОМ М - 20 створена під керівництвом З. А. Лебедева, який в 1954 р. очолив ІТМ і ВТ.

Машина відрізнялася високою продуктивністю (20 тис. оп / з), що було досягнуте використовуванням досконалої елементної бази і відповідної функціонально - структурної організації. Серійний випуск ЕОМ М - 20 був початий в 1959 р.. В 1958 р. під керівництвом В. М. Глушкова (1923 - 1982) в Інституті кібернетики України була створена обчислювальна машина “Київ”, що мала продуктивність 6 - 10 тис. оп / з. ЕОМ ”Київ“ вперше в нашій країні використовувалася для дистанційного керування технологічними процесами. В той же час в Мінську під керівництвом Р. П. Лопато і В. В. Пржиялковского почалися роботи по створенню першої машини відомого надалі сімейства “Мінськ – 1”. Вона випускалася мінським заводом обчислювальних машин в різних модифікаціях. Машина широко використовувалася в обчислювальних центрах нашої країни. Середня продуктивність машини складала 2 - 3 тис. оп / з.

При розгляді техніки комп'ютерів першого покоління, необхідно особливо зупинитися на одному з пристроїв введення - висновку. З початку появи перших комп'ютерів виявилася суперечність між високию швидкодією центральних пристроїв і низькою швидкістю роботи зовнішніх пристроїв. Крім того виявилася недосконалість і незручність цих пристроїв. Першим носієм даних в комп'ютерах, як

відомо, була перфокарта. Потім з'явилися перфораційні паперові стрічки або просто перфострічки. Вони прийшли з телеграфної техніки після того, як в початку XIX в. батько і син з Чікаго Чарлз і Говард Крами винайшли телетайп. Перфострічки сталі замінювати перфокарти в табуляторах, а потім в перших комп'ютерах - в релейних машинах Д. Штибитца і Р. Айкена, в англійських машинах ”Колос“ з Блетчи - Парка і ін. Перші нововведення в системах введення - висновку були відзначені в машині “Whirlwind - 1“.

2. Роль комп'ютера в житті людини

Комп'ютер швидко увійшов до нашого життя. Ще кілька років тому було рідкістю побачити якій-небудь персональний комп'ютер – вони були, але були дуже дорогі, і навіть не кожна фірма могла мати у себе в офісі комп'ютер.

Сучасні обчислювальні машини представляють одне з найзначніших досягнень людської думки, вплив якого на розвиток

науково-технічного прогресу важко переоцінити. Області застосування ЕОМ безперервно розширяються.







The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes