Програмування: огляд основних понять, Детальна інформація

Програмування: огляд основних понять
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 8.8
Скачувань: 943
Інший спосіб зробити Паскаль-програму "зрозумілою" комп'ютеру – інтерпретувати її. Це відбувається за виконання програми, яка називається інтерпретатором. Вхідні дані інтерпретатора – це Паскаль-програма й ті дані, що повинні читатися при її виконанні. Інтерпретація програми полягає в тім, що дії, нею задані, відразу виконуються. Машинна програма при цьому не створюється.

Транслятор (або інтерпретатор) є основною програмою в системі програмування – спеціальній системі програм. За їх допомогою програми, записані мовою високого рівня, запам'ятовуються в комп'ютері та перекладаються на машинну мову або інтерпретуються. Кажуть, що система програмування підтримує відповідну мову високого рівня, і що

він є вхідним для неї. Існує багато систем, що підтримують мову Паскаль, але вхідні мови практично всіх їх мають відмінності від стандарту мови Паскаль, створеного Віртом, тобто є його діалектами.

У даному посібнику в основному використовується "чистий" Паскаль, а при необхідності – діалект, що підтримується популярними системами програмування фірми Borland і називається Турбо Паскаль.

В усіх операційних системах файли мають імена, що мають принаймні дві частини, власне ім'я та розширення, відокремлені крапкою. Паскаль-програми записуються, як правило, у файли з розширенням .pas, наприклад,a.pas. У результаті їх трансляції створюються файли з розширенням, як правило, .exe і тим самим ім'ям, наприклад, a.exe. Саме вони містять машинні програми.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes