Історія обчислювальної техніки учениці .... класу ... школи, Детальна інформація

Історія обчислювальної техніки учениці .... класу ... школи
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 0
Скачувань: 1431
\x00B4

Ue

TH

a

i

oe

th

H

J

\x00B4



TH

:протягом декількох годин, навіть днів, приєднувати дроти . А розрахунок після цього міг зайняти всього лише декілька хвилин чи навіть секунд.

Комп’ютери зі збереженою у пам’яті програмою.

Щоб спростити і прискорити процес закладання програм, Мочлі та Екерт розпочали будувати новий комп’ютер, який міг зберігати програму у своїй пам’яті. У 1945 році до роботи приєднався математик Джон фон Нейман, який приготував доповідь про цей комп’ютер. Доповідь була розіслана багатьом вченим і отримала велику популярність, адже в ній фон Нейман елементарно і просто сформулював загальні принципи функціонування комп’ютера, тобто універсальних обчислювальних машин. Перший комп’ютер, в якому були втілені в реальність принципи фон Неймана, був збудований у 1949 році англійським винахідником Морісом Уілксом.

Розвиток елементарної бази комп’ютера.

ненадійними – адже електронні лампи, як і звичайні лампочки, часто перегорають. Але у 1948 році були винайдені транзистори – мініатюрні і недорогі електронні пристрої, які змогли замінити електричні лампи. В наслідок цього зменшилися розміри комп’ютера і підвищилася їхня надійність. Перші комп’ютери на основі транзисторів з’явилися у кінці 50-х років, а до середини 60-х років були створені більш компактні зовнішні пристрої для комп’ютерів, що дозволяло випустити у 1965 році перший міні комп’ютер PDP-8 розміром з холодильник і ціною всього $20 тисяч (комп’ютер 40-50 років як правило коштував мільйон доларів).

Після появи транзисторів найбільш працездатною операцією при виробництві комп’ютерів було з’єднання спайка транзисторів для створення електричних схем. Але у 1959 році Роберт Нойс (майбутній засновник фірми Intel) винайшов спосіб, який дозволяв створювати на одній пластині кремнія транзистори і всі необхідні з’єднання між ними. Отримані електричні схеми почали називатися інтегральними схемами, або чіпами. У майбутньому кількість транзисторів, які вдавалося помістити на одиницю площі чіпа, збільшилася приблизно в два рази кожний рік.

Поява ПК (персональних комп’ютерів).

Спочатку мікропроцесори використовувалися у різноманітних пристроях, наприклад, калькуляторах. Але у 1974 році декілька фірм оголосили про створення на базі мікропроцесора Intel-8008 ПК, тобто пристрю, який виконував ті ж функції, але був розрахований на одного користувача. На початку 1975 року з’являється перший ПК “Альтаїр-8800”, на основі мікропроцесора Intel-8080. його оперативна пам’ять складала всього 256 байт, клавіатура і монітор були відсутні.

У кінці 1975 року Пол Ален і Білл Гейтс (майбутні засновники фірми Microsoft) створили для комп’ютера “Альтіаро” інтерпретатор мови Basic, що дозволяло користувачам дуже просто користуватися комп’ютером і легко створювати для нього програми.

Почали створювати ПК і на інших фірмах вже з клавіатурою і монітором. Попит був великий. А у 1981 році з’являється комп’ютер IBM PC. Він був офіційно продставлений публіці і згодом після цього набув великої популярності серед користувачів. Через рік комп’ютер IBM PC зайняв провідне місце на ринку, витіснивши моделі 8-бітових комп’ютерів.

Згодом з’являються біокомп’ютери і квантова технологія, яка замінює мікропроцесори. Комп’ютери стають меншими за долоню і це визиває великий попит у користувачів. Цей етап у третьому тисячолітті є завершальним у розвитку обчислювальної техніки.

У ХХІ столітті, столітті розвитку технологій, комп’ютери є майже у кожному домі Вони мають дуже велике значення, бо полегшують людині життя, беручи на себе

великий обсяг роботи: за допомогою комп’ютерів створюються фільми зі спец ефектами, різноманітні програми, які допомагають у тій чи іншій галузі праці, проектуються будинки... У наш час комп’ютер – це верхівка обчислювальної техніки. Але прогрес не стоїть на місці, а отже, можливо, колись комп’ютери заміняться на більш високотехнологічні механізми.



Література:

Гротта Д., Гротта С.В. Комп’ютер. Історія створення // Комп’ютер дому 1996, №3

Іванов А.В. Історія створення комп’ютерів

Журнал “Комп’ютери” 2000

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes