Текстовий редактор Word. Дії з об’єктами WordArt, Детальна інформація

Текстовий редактор Word. Дії з об’єктами WordArt
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 63.2
Скачувань: 1464
Реферат з інформатики

Текстовий редактор Word. Дії з об’єктами WordArt.

Мета: Уміти вставляти в документ різноманітні об'єкти: картинки, гіперпосилання, художньо оформлені слова (WordArt) тощо.

План

Створити три об'єкти WordArt.

Вставити в документ картинку з галереї ClipGallary.

Вставити в документ інший документ.

Вставити в документ об'єкт з графічного файлу.

Вставити гіперпосилання.

Теоретичні відомості

Окрім звичайного тексту, рисунків, автофігур, таблиць і діаграм, текстовий документ може містити ще й інші об'єкти: картинки, фотографії, гіперпосилання, текстові ефекти, графічні та мультимедійні елементи тощо.

Розглянемо детальніше поняття об'єкта. Об'єкт займає один рядок у документі. Якщо він неширокий, то поруч варто розміщати інший об'єкт або вводити текст. Такий текст має обтікати (обгортати) об'єкт, як це можна побачити в газетах, журналах чи книжках.

Створені в документі різноманітні тексти і таблиці є елементами документа, а не об'єктами. Переміщати їх можна лише через буфер обміну.

Будь-який об’єкт має рамку, її можна робити кольоровою або невидимою. Об’єкт — це автономний елемент документа. Його можна переміщати, змінювати розміри (мишею), обгортати текстом тощо.

Є декілька стилів обтікання об'єкта текстом (рис. 1). їх вибирають з меню Формат ( Конкретний об'єкт (наприклад, Малюнок) ( Закладка Розташування: обтікання. За допомогою інших закладок, які тут є, задають кольори ліній, замальовування робочого поля тощо.

Рис. 1    Стилі обтікання об’єкта текстом.

Командою Вставка у документ можна вставляти також Номери сторінок..., інший документ з деякого файлу (Файл...), поточну дату і час (Дата й час...), примітки (Примітка), закладки (Закладка...), художню букву, математичні формули та всі інші об’єкти, доступні для цього редактора у цій операційній системі.

Розглянемо, як зображення на екрані можна занести в документ як об’єкт. Якщо натиснути на клавішу Print Screen, вигляд екрана перенесеться в буфер обміну. потім необхідно запустити графічний редактор Раint і вставити вміст буфера у графічний документ. Доопрацьовуємо зображення екрана як картинку (якщо це нам потрібно) і зберігаємо його з розширенням .bmp. Потім лише потрібно повернутися у текстовий документ і вставити графічний файл.

Якщо розгорнути газету чи журнал, то звертається увага на оформлення тексту в рекламних оголошеннях. Їх виготовляють за допомогою редактора текстових спецефектів WordArt.

Редактор спецефектів WordArt працює в двох режимах:

створення ефекту вручну засобами меню і панелі інструментів (рис. 2):

Рис. 2    Панель інструментів WordArt.

використання еталонних зразків ефектів (рис. 3):

Рис. 3    Еталонні зразки оформлення слів у WordArt.

Вручну за допомогою меню або кнопок панелі інструментів можна підібрати таке:

шрифт, його розмір, стиль написання;

тип ат колір ліній (Border);

кольори букв;

колір заливки, а також візерунки або рисунки, які можна використовувати як заливку;

повороти та форму накреслення тексту тощо.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes