Редактор текстів Word: Word: побудова таблиць та діаграм, Детальна інформація

Редактор текстів Word: Word: побудова таблиць та діаграм
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 32.7
Скачувань: 1429
клітинки затінити чи замалювати їх кольором і прикрасити деяким візерунком.

Якщо таблиця містить числову інформацію, наприклад, про діяльність фірм, рекламу тощо, то її дані можна оформити також у вигляді діаграми. Щоб вставити відповідну до таблиці діаграму у текстовий документ, її треба виокремити (всю або частину) і виконати послідовність команд: Вставка ( Малюнок ( Діаграма. Через деякий час (що залежить від швидкодії Вашого комп'ютера) на екрані з'явиться таблиця в форматі Ехсеl, а також відповідна діаграма (стовпчикового типу).

Рис. 3    Стовпчикова діаграма.

У цей момент ще можна робити зміни в таблиці — діаграма змінюватиметься автоматично. Тип діаграми можна вибирати з запропонованого меню, клацнувши на кнопці типу. А можна нічого не змінювати, закрити вікно таблиці і клацнути на чистому полі десь у документі. Через мить стовпчикова діаграма (див. рис. 3) буде там. Тепер можна змінити розміри діаграми чи її розташування.

c

\x00B2

-

,

аний об'єкт, курсор миші поміщають над об'єктом, затискають ліву клавішу і перетягують об'єкт на нове місце.

Задача 1

Вибори президентів, ректорів вузів, депутатів, лідерів партій і молодіжних організацій, старост груп тощо супроводжуються опитуванням про шанси претендентів.

Створити таблицю 1 з назвою Шанси претендентів, де навести дані про шанси декількох претендентів (зі 100%) станом на вчора і сьогодні.

Прізвища чотирьох претендентів ввести довільні, наприклад, своїх друзів. Числові дані будь-які, але сума в рядку повинна дорівнювати 100.

Така таблиця буде містити п'ять стовпців з такими заголовками: Прізвища, конкретне прізвище 1, прізвище 2, прізвище 3, прізвище 4; і три рядки, останні два починаються з назв рядів даних: Вчора, Сьогодні. Створити діаграму за заданою таблицею.

Задача 2

Деяка фірма планує рекламний розпродаж трьох видів товарів і сповіщає про це у рекламному повідомленні.

Створити таблицю 2 з назвою Наші нові ціни, де буде чотири стовпці з заголовками: Наші товари, Назва 1, Назва 2, Назва 3; і два ряди даних, що мають назви Сьогодні, Завтра. Побудувати діаграму для створеної таблиці. Назви товарів і ціни ввести довільні, наприклад, так:

Наші товари Пенсі Фанта Спрайт

Сьогодні 2,30 2,50 2,40

Завтра 2,00 2,00 2,00

Задача 3

Створити таблицю 3 з назвою Мої друзі, де є шість стовпців і деяка (8-10) кількість рядків з даними про ваших друзів. Заголовки стовпців: Прізвище, Ім'я, Вік, Місто, Адреса, Телефон. Дані ввести довільні. Оформіть таблицю якнайкраще.

Хід роботи

Ескізи усіх трьох таблиць з даними повинні бути нарисовані у звіті до початку роботи. Таблиці будуватимемо трьома різними способами.

Запустіть текстовий редактор.

У новому текстовому документі введіть заголовок таблиці: Таблиця 1. Шанси претендентів.

Відцентруйте текст у рядку і перейдіть на новий рядок.

Вставте таблицю.

Таблиця ( Вставити ( Таблицю... ( Задайте кількість стовпців і рядків ( ОК.

Введіть дані у таблицю і відцентруйте її.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes