Пакет Coreldraw, Детальна інформація

Пакет Coreldraw
Тип документу: Реферат
Сторінок: 13
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 47
Скачувань: 1207
Стрілки

Два полючи Arrows забезпечують доступ до декількох десяток видів стрілець. Ліве нулі призначено для стрілки на початку лінії, праве — наприкінці. Помнете, що якщо лінія намальована праворуч ліворуч, ці полючи міняються своїми функціями. Якщо ви помилилися в установленні стрілок на краях лінії, розкрийте кожне з полів Options і виберіть Swap (поміняти місцями).

Якщо вас не влаштовує жодне з зображень стрілок, що пропонує DRAW, ви можете створити власні за допомогою Arrowhead Editor. Потрапити в-це вікно можна через поле Options / Edit. Стрілка, зроблена з базової шляхом редагування: вона подовжена і трохи звужена (клацнувши мишкою в одному з полів Arrows, виберіть початковий тип і перейдіть у вікно редагування).

г) Заливання в Corel Draw.

Структура інструмента Fill

Для того, щоб працювати з кольором необхідно знати два відправних моменти: будь-який колір, чи відтінок візерунок, поміщені усередину об'єкта, сприймається як заливання;

виділений об'єкт повинний мати закритий контур, щоб він міг сприйняти заповнення.

Можливості DRAW у плані розфарбовування об'єктів практично необмежені як у глибину, так і в ширину. Є шість діалогових вікон, що у деяких випадках мають до трьох піддіалогових рівнів. Дамо деякі необхідні пояснення по цій карті: цифрами від 1 до 7 позначені шість діалогових вікон і roll-up-вікно. Fill roll-up-вікно, у свою чергу, також дає доступ до п'яти із шести діалоговим вікнам. Цифри над roll-up-вікном показують цей взаємозв'язок.

Крім того можливості DRAW по колірному заливанню розділені на чотири категорії.

• Однотонне заливання (Uniform Fill) забезпечує заливання обраного об'єкта єдиним чи кольором відтінком.

• Потокове заливання (Fountain Fill) забезпечує створення колірного переходу. DRAW пропонує чотири типи потокового заливання: лінійна, радіальна, по конусі і по квадраті.

• Візерунки (Patterns) забезпечує заливання об'єкта повторюваним чи візерунком малюнком. DRAW пропонує три кольорових типи візерунків: двоколірний (two color pattern), повнокольоровий (full-color pattern) і текстурний (PostScript texture).

• Текстурне заливання (Texture Fill) забезпечує можливість використовувати художні здібності растрового зображення. Цей елемент, уперше з'явився у версії Corel Draw4.0

Застосування заливань

Нижній ряд піктограм у функціональному меню Fill призначений для швидкого заливання обраного об'єкта сірим тоном. Піктограма Х дозволяє зняти будь-як заливання з об'єкта. Чотири піктограми, після чисто білої і чисто чорної дають сіре тло з щільністю чорного кольору 10%, 30%, 50% і 70% відповідно.

Roll-up вікно Fill підтримує доступ до однотонних заливань (діалогове вікно Uniform Fill), потоковим заливанням (діалогове вікно Fountain Fill), двох- і повнокольоровим візерункам (діалогове вікно Two-Color Pattern і Full-Color Pattern) і текстурним заливанням (діалогове вікно Texture Fill). Для того, щоб потрапити в потрібне місце, — виберіть відповідну піктограму і клацніть мишкою на кнопці Edit. Перед вами відкриється діалогове вікно з всіма атрибутами.

Також як і roll-up вікно Pen, roll-up вікно Fill зручно при багаторазовому звертанні до елементів редагування заливань. При менш напруженій роботі з квітами ви можете скористатися гарячими клавішами (Shift+Fll для діалогова вікна Uniform Fill, F11 для Fountain Fill).

Uniform Fills

Основна задача цього діалогова вікна полягає в наданні допомоги на вибір конкретного кольору, чи відтінку сірого тону для повного заливання обраного об'єкта. Воно пропонує шістьох різних промислових стандартних способів завдання кольору, поряд з можливістю використовувати піктограму кольору користувача, що містить специфічні суміші чи квітів їхні імена. Не менш важливо те, що можна встановлювати щільність чорного кольору в сірих тонах з точністю до 1%, а отже встановлювати лінії, для пристроїв висновку з високою здатністю, що дозволяє.

У діалоговому вікні Uniform Fill представлена одна зі стандартних конфігурацій установки кольору (кольори задаються на моделі CMYK). Практично будь-який колір,— це процентна суміш основних квітів: синій (cyan), червоний (magenta), жовтий (yellow), чорний (black). Більш докладно про модель CMYK і інших мова йтиме нижче.

Якщо ж, згідно інструкцій, використовувати тип кольору PANTONE 284 (один з 700 що задаються PANTONE Matching System),— переключитеся в іншу систему квітів. Для цього відкрийте вікна, що розвертаються, Show і виберіть PANTONE Spot Colors. Позначте вікно Show Color Names (показати назва квітів), уведіть 284 у поле search for (пошук), і ваше діалогове вікно буде виглядати, як на мал. 8.2.

Також колір можна задати через: процентну установку Red/Green/Blue (Червоний/Зелений/Синій); колесо Hue/Saturation/Brightness Колір/Насиченість/Яскравість);

список 2000 квітів Tru Match, глава 26 розповість про різні системи установки квітів.

Потокове заливання (Fountain Fill)

Говорячи мовою засобів масової інформації, потокове заливання — це інструмент, що відтворює фантастичні ефекти в середовищі DRAW.

Також відома як градієнтна заливання, потокове заливання забезпечує плавний перехід кольору. Класичним прикладом такого ефекту служить злиття неба і води на обрії. Одержавши установку, DRAW починає заливання на одній стороні об'єкта одним кольором і плавно переходить в інший колір у міру наближення до протилежної сторони. Для виконання такого завдання DRAW необхідно вказати граничні кольори, ступінь плавності переходу і місце початку переходу.

Версія 4.0 привнесла в потокове заливання нові характеристики. Найбільш значимої стала можливість виконувати перехід від одного кольору до іншого, а потім до третього, четвертому, п'ятому і т.д. у межах одного потоку. Ця можливість зробила Fountain Fill набагато могутніше, але і більш небезпечної.

Зараз ми поговоримо про тім, коли застосовувати потокове заливання, а коли немає.

Щоб виконати потокове заливання.

1. Намалюйте прямокутник.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes