Апаратні засоби захисту інформації, Детальна інформація

Апаратні засоби захисту інформації
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 179
Скачувань: 2461
реалізована в наступних продуктах:

Microsoft Windows XP;

Microsoft Office XP;

Adobe Photoshop CS;

Cute FTP;

Digimap для Palm;

Tomtom Navigator для КПК.

Отримання оновлень для цих програм можливе тільки після реєстрації в Інтернеті:



Panda Antivirus Platinum;

Антивірусний пакет G Data;

Powerquest Partition Magic;

Powerquest Drive Image;

Microsoft Office XP.





«Наші клієнти повинні мати можливість необмеженого користування купленої музики»

Івонн Ібс, прес-секретар Universal Music



Декілька порталів, що пропонують музику для скачування, вже працюють з LWDRM. Наприклад, компанія Popfile. В «водяному знаку», розташованому усередині файлу МРЗ, не вказано ім'я покупця — це не дозволено законом про інформацію, — але зафіксований унікальний номер покупки. «Водяний знак» такий стійкий, що його можна прочитати навіть після того, як пісня буде скопійована на лазерний диск. За заявами самої Popfile, вони не прихильники жорсткої лінії: «Ми як фірма, що випускає диски, повинні захищати інтелектуальну власність наших композиторів. Проте ми також повинні дати можливість нашим клієнтам слухати музику де завгодно і в будь-який слушний для них час», — говорить Івонн Ібс, представник Universal. Інший приклад - - іспанська компанія Weblisten.com. Даний портал пропонує музику у форматах WMA і МРЗ. Файли МРЗ забезпечені «водяним знаком», який містить всі необхідні відомості про покупця. Файли WMA, за твердженням продавця, потрапляють до користувача без яких-небудь «водяних знаків» або DRM. Дивно, що музична індустрія Іспанії спокійно дозволяє собі те, на що в багатьох західних фірм деколи не вистачає сміливості: музичний портал з необмеженими правами на користування скачуваної музики.

( Фільми, трансльовані T-Vision, можна дивитися тільки за допомогою Microsoft Media Player 9

На жаль, композиції, одержані від Weblisten, можна використовувати тільки на території Іспанії. Але деякі інтернет-торговці обходяться з правами користувачів на придбані композиції набагато більш жорстко. Наприклад, портал Musicload проводить достатньо строгу політику: файли WMA ви можете відтворювати на ПК скільки завгодно, але записувати їх на CD не більше трьох разів. Ще один приклад – відома багато чим компанія Apple, яка робить ставку саме на DRM і при цьому не є такою щедрою, як Popfile або Weblisten. Файли формату ААС, що продаються нею, можна копіювати і записувати на аудіодиски, але не більше ніж на чотирьох апаратах — це може бути як iPod, так і будь-які інші комп'ютери. Як вже було сказано, щоб виключити можливість розповсюдження незаконних копій, DRM містить дані про покупця. Крім того, він забезпечує файли спеціальним ключем, який генерується з поєднання серійного номера жорсткого диска, версії BIOS, імені процесора і ідентифікаційного коду встановленої версії Windows. Компанія Apple, здається, знайшла золоту середину в даному питанні: музичні файли просто не вийде скопіювати. При спробі відтворити файл на іншому ПК плеєр iTunes спершу перевірить, чи підходить ключ музичного файлу до встановленої апаратури. Можливості DRM цікаві не тільки для галузі розваг. Охорону прав можна використовувати і в повсякденному житті офісів. Так само, як в музичних або відеофайлах, дані DRM можуть міститися і в електронних листах. Наприклад, діловий лист буде доступним тільки певному кругу читачів і автоматично самоліквідується через 30 секунд. За часів розвитку технології DRM це не жарт, а реальність. Звичайно, власник прав повинен захищати свій товар від піратського копіювання. Незрозуміло, проте, чому будь-який інтернет-покупець наперед підозрюється в намірі зробити піратську копію, чому він може лише обмежено використовувати куплений файл, тоді як покупець лазерного диска може копіювати його скільки завгодно і на якій бажано носій.

Так діє DRM в Microsoft Media Player 9

Digital Rights Management

T-Vision продає своїм клієнтам фільми через Інтернет. Щоб уникнути неліцензійного копіювання відеофайли забезпечені Digital Rights Management. Як результат через 24 години фільм більше не придатний для перегляду. Такий же метод можна застосовувати при трансляції фільмів або телепередач в реальному часі.

Продавець: Сервер продавця знаходить файл, бажаний клієнтом, забезпечує його інформацією про DRM, терміні придатності і праві на використання, після чого кодує його. Ліцензійний ключ готовий.

Інтернет: Файл виставляється на вебсервері продавця для скачування або перегляду в режимі реального часу. Ключ, за допомогою якого файл може бути розшифрований, залишається на віддаленому сервері продавця.

Користувач: Media Player завантажує файл або відтворює його прямо з Мережі. DRM повідомляє його, де знайти відповідний ключ. Плеєр з'єднується з сервером, на якому бережуться ліцензії, і одержує необхідний для відкриття файлу ключ. Тепер файл може бути відтворений.



сюдисущий чіп

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes