Редактор формул, Детальна інформація

Редактор формул
Тип документу: Реферат
Сторінок: 10
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 43.7
Скачувань: 1087
Виділення більшості елементів відбувається так само, як і в інших застосуваннях Windows. Також в редакторі формул існують додаткові засоби виділення полів, матриць та символів, вставлених як частина шаблонів, таких як надсимвольні елементи, символи підсумовування та дужки, що розсуваються.

Для виділення використовуйте один із наступних методів.

Результат Дія

Виділення області в формулі Установіть курсор на початку області та, утримуючи натиснутою кнопку миші, перемістіть його по області. Якщо потрібний вираз частково знаходиться за межами вікна, установіть курсор на край вікна. Для збільшення виділеного фрагменту натискайте клавіші зі стрілками, утримуючи натиснутою клавішу SHIFT

Виділення символу в шаблоні Натисніть клавішу CTRL. Коли покажчик перетвориться в стрілку, виділіть потрібний символ

Виділення умісту поля Установіть покажчик усередині поля та двічі натисніть кнопку миші

Виділення матриці Натисніть кнопку миші та перемістіть покажчик по потрібній матриці

Виділення цілої формули Виберіть команду «Выделить все» у меню «Правка» або установіть покажчик усередині головного поля та двічі натисніть кнопку миші

Введення тексту в формулу

Для написання коротких нематематичних фраз типу «для всіх» у виразі вигляду

|xn(x0|<( для всіх n(N

використовуйте режим стилю «Текст». В цьому режимі символи алфавіту відформатовані як звичайний текст і можна використовувати клавішу ПРОПУСК для утворення інтервалів між словами.

Установіть курсор туди, звідки слід почати введення тексту.

Виконайте одну з наступних дій:

Виберіть команду «Текст» у меню «Стиль».

Натисніть клавіші CTRL+SHIFT+E.

Введіть текст.

Для повернення до стилю «Математичний» виконайте одну з таких дій:

Виберіть команду «Математический» у меню «Стиль».

Натисніть клавіші CTRL+SHIFT+=.

Застосування стилів та шрифтів у формулах

Визначення стилів в редакторі формул

Стилі в редакторі формул можна визначати у будь-який потрібний спосіб, але, мабуть, має рацію притримуватися узгодження типів, який прийнятий в математичних публікаціях. Для багатьох стилів підходить шрифт, що використовується для основного тексту документа, це так званий основний шрифт.

«Математический». Цей стиль не містить визначення шрифту та накреслення символів. При роботі з цим стилем використовується спеціальний алгоритм для розпізнавання імен математичних функцій, наприклад, sin, log або exp. Іменам функцій присвоюється стиль «Функция», а решті літерам — стиль «Переменная».

«Текст». Цей стиль використовується, коли немає необхідності розпізнавати серед слів, що вводяться, імена функцій, змінні, вектори, матриці та інші математичні елементи. Для утворення інтервалів між словами, що мають стиль «Текст», використовується клавіша ПРОПУСК. Має сенс придати стилю «Текст» шрифт, що співпадає з основним шрифтом документа, і таке ж саме накреслення.

«Функция». Цей стиль використовується для написання абревіатур стандартних математичних функцій, наприклад, sin та log. Має сенс придати стилю «Текст» шрифт, що співпадає з основним шрифтом документа, і таке ж саме накреслення.

«Переменная». Цей стиль використовується для символів, що позначають змінні та константи. Має сенс придати стилю «Переменная» шрифт, що співпадає з основним шрифтом документа, та має курсивне накреслення.

«Греческие буквы (строчные)». Цей стиль використовується для написання малих грецьких літер. Для цього застосовується шрифт Symbol, звичайно з курсивним накресленням.

«Греческие буквы (прописные)». Цей стиль використовується для написання великих грецьких літер. Звичайно для цього застосовується шрифт Symbol.

«Символ». Цей стиль використовується для математичних операторів типу + або =, для символів суми, інтеграла та інших спеціальних символів. При застосуванні редактора формул необхідно, щоб цьому стилю був присвоєний шрифт Symbol.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes