Розмітка сторінки, Детальна інформація

Розмітка сторінки
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 11.1
Скачувань: 962
Реферат на тему:

Розмітка сторінки

Поля, розмір паперу та орієнтація сторінки

Зміна ширини та інших параметрів полів сторінки

Виберіть команду «Параметры страницы...» у меню «Файл», а потім — вкладку «Поля». У поля «Верхнее», «Нижнее», «Левое» або «Правое» введіть розміри полів. При бажанні задайте додаткові параметри.

Порада. Можна також задавати поля для виділених частин документа. Якщо виділити частину документа і задати для неї розміри полів, то автоматично будуть вставлені розриви розділів перед і після області виділення.

Вибір розмірів паперу та орієнтації сторінки

Виберіть команду «Параметры страницы...» у меню «Файл», а потім — вкладку «Размер бумаги». У полі «Размер бумаги» встановіть необхідні розміри, а в полі «Ориентация» — виберіть варіанти: «Книжная» або «Альбомная».

Номери сторінок та рядків

Вставка номерів сторінок

Виберіть команду «Номера страниц...» у меню «Вставка», а потім — положення (знизу, зверху або праворуч сторінки) та вирівнювання (ліворуч, праворуч, у центрі, зовні, усередині). Можна також змінити формати нумерації сторінок та вказати, чи треба нумерувати першу сторінку.

При змінюванні документа нумерація поновлюється автоматично. Щоб цей процес відбувався під час роботи з документом, виберіть команду «Параметры...» у меню «Сервис» та встановіть прапорець «Фоновая разбивка на страниц(» у вкладці «Общие».

Номери сторінок можна бачити в режимах попереднього проглядання (команда «Предварительный просмотр» меню «Файл») та розмітки (команда «Разметка страниц(» меню «Вид»).

Видалення номерів сторінок

Виберіть команду «Колонтитулы» у меню «Вид». Виділіть номер сторінки в області колонтитулу та натисніть клавішу DEL.

Вставка номерів рядків

Встановить курсор у розділ, в якому слід виконати нумерацію рядків. Якщо документ не розбитий на розділі, будуть пронумеровані всі рядки документа. Щоб пронумерувати всі рядки документа, який складається з декількох розділів, виберіть команду «Выделить все» у меню «Правка». Виберіть команду «Параметры страницы» у меню «Файл». Виберіть вкладку «Макет». Натисніть кнопку «Нумерация строк». Встановіть прапорець «Добавить нумерацию строк», після чого виберіть потрібні параметри.

— «Режим разметки» ліворуч від горизонтальної полоси прокрутки.

Розриви сторінок та розділів

Вставка та видалення примусового розриву сторінок

Word автоматично розбиває текст документа на сторінки у відповідності з заданими вами параметрами (див. початок цього розділу). Щоб примусово закінчити сторінку, виберіть команду «Разрыв...» у меню «Вставка», а потім у полі «Начать» виберіть пункт «Новую страницу». Для видалення примусового розриву сторінок виділіть його, а потім натисніть клавішу DEL.

Вставка та видалення розриву розділів

Щоб вказати початок нового розділу (і кінець попереднього), виберіть команду «Разрыв...» у меню «Вставка», а потім у полі «Новий раздел» виберіть його тип. Для видалення розриву розділу виділіть його, а потім натисніть клавішу DEL.

Колонтитули

Утворення колонтитулів

Колонтитул — це текст та/або рисунок, який друкується знизу або зверху кожної сторінки документа. В залежності від місця розташування (на верхньому або на нижньому полі сторінки) колонтитули бувають верхніми та нижніми.

Допускається утворювати унікальний або взагалі не утворювати колонтитул для першої сторінки документа або кожного з розділів. Можна також утворювати різні колонтитули для парних та непарних сторінок розділів або документа.

— «Верхний/нижний колонтитул(» для переходу в область верхнього або нижнього колонтитулу. Введіть текст або вставте рисунок.

— «Время»

Поки на екрані видна область колонтитулу, основний текст документа редагувати неможливо.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes