Пакетні файли (batch-файли), Детальна інформація

Пакетні файли (batch-файли)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 15.7
Скачувань: 938
DOS=[HIGH,|LOW,]UMB|NOUMB

UMB|NOUMB Визначає, чи повинна MS-DOS управляти блоками верхньої пам'яті (Upper Memory Blocks SYMBOL 151 \f "Arial Cyr" UMBs), утвореними, наприклад, програмою EMM386.EXE. Параметр UMB визначає, що MS-DOS повинна управляти блоками UMBs, якщо вони існують. Параметр NOUMB визначає, що MS-DOS не повинна управляти блоками UMBs. Установка за умовчанням SYMBOL 151 \f "Arial Cyr" NOUMB.

HIGH|LOW Визначає, чи повинна MS-DOS спробувати завантажити частину себе до області вищої пам'яті HMA (параметр HIGH), або тримати всю MS-DOS в основній пам'яті (параметр LOW). Установка за умовчанням SYMBOL 151 \f "Arial Cyr" LOW.

DRIVPARM

Визначає параметри пристроїв таких, як дисковод, накопичувач на магнітній стрічці тощо, під час старту MS-DOS. Команда DRIVPARM модифікує параметри існуючих фізичних пристроїв. Вона не утворює нових логічних дисків.

DRIVPARM=/D:number [/C] [/F:factor] [/H:heads] [/I] [/N] [/S:sectors] [/T:tracks]

/D:number Визначає номер фізичного диска. Величина номера повинна лежати між 0 та 255 (наприклад, диск номер 0 = диск A, 1 = диск B, 2 = диск C, і т.д.).

/C Визначає, що дисковод може упізнати, чи закриті його дверцята.

/F:factor Визначає тип диска. У наступному списку наводяться допустимі значення параметра factor та дається короткий опис кожного з них. Величина за умовчанням SYMBOL 151 \f "Arial Cyr" 2.

0 160 K / 180 K або 320 K / 360 K (5.25-дюймовий диск),

1 1.2 M (5.25-дюймовий диск),

2 720 K (3.5-дюймовий диск),

5 Жорсткий диск,

6 Накопичувач на магнітній стрічці,

7 1.44 M (3.5-дюймовий диск),

8 Оптичний диск для читання/запису,

9 2.88 M (3.5-дюймовий диск).

L

X

~



`

x

число головок. Значення параметра heads повинно лежати між 1 та 99. Величина за умовчанням залежить від значення, яке ви обрали для параметра /F:factor.

/I Визначає електронну сумісність дисковода для 3.5-дюймових гнучких дисків. Використовуйте цей параметр, якщо ROM-BIOS вашого комп'ютера не підтримує дисководів для 3.5-дюймових гнучких дисків.

/N Визначає нез'ємний пристрій.

/S:sectors Визначає число секторів на доріжку, яке підтримується пристроєм. Значення параметра sectors повинно лежати між 1 та 99. Величина за умовчанням залежить від значення, яке ви обрали для параметра /F:factor.

/T:tracks Визначає число доріжок на сторону, яке підтримується пристроєм. Величина за умовчанням залежить від значення, яке ви обрали для параметра /F:factor.

FCBS

Визначає число блоків управління файлами (File Control Blocks SYMBOL 151 \f "Arial Cyr" FCBs), які MS-DOS може мати відкритими одночасно. Блок управління файлом SYMBOL 151 \f "Arial Cyr" це структура даних, яка зберігає інформацію про файл.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes