Історія розвитку ПК фірми IBM та його клонів, Детальна інформація

Історія розвитку ПК фірми IBM та його клонів
Тип документу: Реферат
Сторінок: 13
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 24.5
Скачувань: 1312
SYMBOL 246 \f "MS LineDraw" 255



Зауважимо, що раніше існувало декілька способів кодування кирилиці у розширеній таблиці ASCII-кодів (main, alternative, bulgarian та ін.). Це призводило до багатьох незручностей у роботі, тому врешті-решт стали використовувати один варіант SYMBOL 151 \f "Arial Cyr" alternative (альтернативний).

Якщо подивитись на першi 32 символи основної таблицi ASCII, то можна побачити, що вони мають цiкаве зображення. В деяких випадках цi символи дiйсно використовуються як графiчнi. Однак, основне призначення цих символiв iнше. А саме, вони є керуючими при роботi з принтером, модемом тощо.

Бiльшiсть символiв, що мiстяться в таблицях, вводяться беспосереднiм натисканням вiдповiдних клавiш клавiатури. Iснує багато способiв введення кожного з символiв ASCII-таблицi. Можливо найпростiший з них пов'язаний з використанням програми ASCII.COM. Ця програма пiсля виконання стає резидентною в пам'ятi ПК i може бути викликана натисканням клавiш Alt+Del, пiсля чого ви можете вибрати будь-який iз символiв у таблицi, що з'являється на екранi. Другий iз способiв SYMBOL 151 \f "Arial Cyr" так зване "Alt-введення", про яке ми скажемо далі при вивченнi клавiатури ПК.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes